Читај ми!

Ганић: Срби гинули у саобраћајкама

"Више српских цивила страдало у аутомобилским несрећама него од метака бошњачке војске", изјавио Ејуп Ганић. Он је рекао и да је српска страна "убијала углавном цивиле" и да се у Босни и данас осећа ратно стање.

Члан ратног Председништва БиХ Ејуп Ганић изјавио је да је током рата у БиХ "више српских цивила страдало у аутомобилским несрећама него од метака бошњачке војске" док је српска страна - како је казао - "убијала углавном цивиле".

По Ганићевим речима, у БиХ се и данас "осећа ратно стање", а Републиком Српском руководе, како је навео, другови Радована Караџића и Ратка Младића.

У интервјуу који је за канадски радио Си-Би-Си дао поводом 20 година од почетка рата у БиХ, Ганић је поновио да сматра да је РС настала на геноциду и бруталном етничком чишћењу што је, како је казао, "Милошевићево наслеђе".

"Када историчари буду писали тачну историју о догађајима у Босни, написаће да су се Срби 'извукли' за злочине које су починили", закључио је Ганић.

Против Ганића је била расписана српска потерница због злочина над војницима ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву, маја 1992, због чега је пре две године приведен у Лондону.

Тужилаштво БиХ, које је преузело овај случај, одустало је у међувремену од гоњења Ганића.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво