Спречено кријумчарење оружја

На граничном прелазу Хоргош спречен покушај кријумчарења три оптичка нишана и четири ваздушне пушке. Против возача у чијим колима је пронађено оружје, покренут прекршајни поступак.

Цариници су, у сарадњи са граничном полицијом, на граничном прелазу Хоргош спречили покушај кријумчарења три оптичка нишана и четири ваздушне пушке, саопштила је Управа царине.

Како је наведено, возило марке ''алфа ромео 156'', суботичких регистарских ознака, којим је управљао српски држављанин из Суботице нашло се у траци предвиђеној за путнике који немају ништа да пријаве царинској контроли, што су возач и сувозач потврдили.

Цариник је прегледом возила испод сувозачевог седишта пронашао три оптичка нишана марке "рајфл скоуп".

Испод задњег седишта пронађена су четири кундака за ваздушне пушке марке Б3-3 калибра 4,5 мм без серијских бројева, а испод предњег левог блатобрана, поред мотора, откривене су и четири припадајуће пушчане цеви.

Против возача је покренут прекршајни поступак пред надлежним судом, док су пушке и нишани привремено задржани, наведено је у саопштењу.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 05. апр 2012, 03:12) - anonymous [нерегистровани]

Obicna farsa

Pa za vreme komunizma nije bilo potrebno imati dozvolu za vazdusnu pusku. Sta je optika? Jedna obicna lupa sa krsticem u sredini. Ovo je smesno. Mislim da polako ali sigurno postajemo policisjka drzava. Gde je sloboda gradjana? Ko je jos ikada isao u rat sa vazdusnom puskom. U svim kulturnim zemljama te stvari se kupuju bez dozvole. Velika SRAMOTA.