Читај ми!

Приведен Аца Булић

Због сумње да је бацио бомбу на кућу Драгана Стојковића Пиксија, полиција привела Игора Драгојевића. Приведен и Аца Булић. Полиција трага за Марком Пољаком.

Полиција је ухапсила осумњичене за бомбашки напад на кућу бившег фудбалског функционера Драгана Стојковића Пиксија у Нишу. Међу приведенима је и бивши председник фудбалске заједнице прволигаша Драган Аца Булић.

Бомба је у двориште породичне куће Стојковића бачена 23. фебруара.

Сумња се да је бомбу на Стојковићеву кућу бацио ухапшени Игор Драгојевић. Осим њега и Булића приведен је и Саша Вранић, а полиција трага за Марком Пољаком.

Иако су у полицији током преподнева рекли да је Булић осумњичен за организовање бомбашког напада, у поподневном саопштењу је наведено да је осумњичен за неовлашћену производњу и стављање у промет опојних дрога.

"Полиција поседује одређена сазнања о повезаности са догађајем који се догодио у Нишу, односно са бацањем експлозивне направе у двориште породице фудбалера Драгана Стојковића. Како ће се даље одвијати истрага и да ли ће они бити задржани, и да ли ће бити притворени, зависи од резултата. За сада постоје само сумње", изјавио је министар полиције Ивица Дачић.

Пре два месеца навијачи Црвене Звезде вербално су напали Стојковића и истерали га са Маракане. И тај инцидент је био мета истраге. Међутим, временом је клупко почело да се одмотава на другу страну.

Драган Аца Булић, бивши је председник Заједнице прволигаша и власник ФК Железник. Пре четири године јавно је говорио о малверзацијама у српском фудбалу и намештеним утакмицама. Тада је описао и трансфер бившег играча Железника Милана Бишевца из Звезде у француски Ланс.

"На том трансефру сам зарадио 800.000 евра. Бишевца сам довео из Бежаније и касније га пустио у Звезду уз договор са Пиксијем да , када буде одлазио у иностранство, трансфер делимо пола-пола. Милан је продат званично за 2,5 милиона евра, иако имам податке да је тај трансфер био вредан 4,1 милион. Где је отишао остатак новца, ко га је узео, не знам", изјавио је Булић 2008. године.

Аца Булић је 2008. године био противкандидат Томиславу Караџићу за председника Фудбалског савеза. Његов отац, Јусуф Јуса Булић, убијен је 1998. године док је излазио из једног београдског кафића. Био је власник Фудбалског клуба Железник који је после убиства наследио његов син.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво