Читај ми!

Нова лекарска експертиза за Шешеља

Хашки трибунал наложио нову лекарску експертизу Војислава Шешеља. Суд наложио да лекарски одбор у року од месец дана процени здравствену способност Шешеља да борави у притвору. Шешељ се и даље осећа лоше, тврде у СРС-у.

Трибунал у Хагу наложио је нову лекарску експертизу за лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља.

Суд је наредио Секретаријату да именује одбор од три лекара и да најкасније у року од 30 дана поднесе извештај о способности оптуженог да борави у притвору обзиром на његово здравствено стање, наводи се у саопштењу Трибунала достављеном Танјугу.

Истовремено, Трибунал је позвао Шешеља да сарађује и покаже добру вољу како би га ова три лекара прегледала и имала приступ његовом здравственом картону.

Српска радикална странка саопштила је да се лидер те странке Војислав Шешељ, који се налази у притвору Хашког трибунала, и даље осећа лоше и да је данашњи преглед показао да има изражену тахикардију и аритмију.

"Потпуно је невероватно да се у једној реномираној институцији, као што је болница у којој је оперисан Шешељ, угради неисправан дефибрилатор", наводи се у саопштењу СРС-а.

Како тврде радикали, према њиховим информацијама лекари су подесили поправљени дефибрилатор да изазива електрошокове када срчани пулс Шешеља достигне 200 откуцаја, уместо ранијих 180 откуцаја у минуту.

Шешељу је у јануару позлило након чега му је уграђен пејсмејкер, за који се испоставило да има једну неисправну електоду, па је у петак извршена операција којом је електрода замењена.

Радикали тврде да Хашки трибунал "по сваку цену настоји да изазове смрт Војислава Шешеља", због њихове немогућности да докажу тачке оптужнице.

Хашки трибунал подигао је оптужницу против Шешеља у јануару 2003. године за ратне злочине на подручју Хрватске, БиХ и Војводине, а он се добровољно предао у фебруару исте године.

Суђење му је почело у новембру 2007. године, а изношење завршних реци почело је 5.марта завршним речима тужилаштва.

Изношење завршне речи лидера радикала заказано је за среду и четвртак, 14. и 15. март.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи