Читај ми!

Ухапшен Лука Бојовић

Лука Бојовић, осумњичен за организовање више убистава, ухапшен у Валенсији. Ухапшен и Влада Милисављевић звани Влада Будала, као и још две особе. У току провера идентитета. Акција изведена у сарадњи шпанске и српске криминалистичке полиције.

Шпанска полиција ухапсила је око 17 часова четири особе у Валенсији, а за једну од њих сумњају да је Лука Бојовић, рекао министар полиције Ивица Дачић и додао да је ту информацију добио од колега из Шпаније. У току дана биће познати резултати провере идентитета.

Поред Бојовића, шпанска полиција ухапсила је и Владу Милисављевића, званог Влада будала, Синишу Петрића, званог Зеница и Бојовићевог кума Владимира Мијановића, званог Зуба, изјавио је директор полиције Милорад Вељовић.

"У току дана ћемо разменити отиске папиларних линија, фотографије и друге потребне материјале у циљу потврде идентификације, да ли се ради о овим особама", рекао је Вељовић Танјугу.

Акција је припремана више месеци и у њој је учествовало неколико земаља као и Управа криминалистичке полиције Србије.

Информације о хапшењу Луке Бојовића потврдио је и државни секретар Министарства правде Слободан Хомен. "У случају да се потврди индетитет, односно да је ухапшен Бојовић, Министарство ће по хитном поступку упутити захтев за његово изручење Србији", рекао је Хомен.

Он је објаснио да су и Србија и Шпанија потписнице Конвенције Савета Европе о екстрадицији.

"Очекујемо да неће бити проблема у поступку екстрадиције, али коначну одлуку донеће правосудни органи Шпаније", рекао је Хомен.

Бојовићу се траг губи у лето 2010. године, после хапшења Сретка Калинића у Загребу и Милоша Симовића на српско-хрватској граници.

Полиција је у септембру 2010. године расписала потрагу и потерницу за Луком Бојовићем, осумњиченим за организовање више убистава.

Тужилаштво за организовани криминал у оптужници наводи да је Бојовић стао на чело "земунског клана" после убиства његових вођа Душана Спасојевића и Милета Луковића у марту 2003. године, а своју моћ учврстио је након хапшења Милорада Улемека Легије.

Бојовић се сумњичи за ликвидацију Бранка Јефтовића Јорге 2004. године, као и покушај убиства Андрије Драшковића и Зорана Недовића Шока исте године, када су погинули њихови телохранитељи Дејан Живанчевић и Милутин Јовичић. Бојовић их је кривио за убиство свог пријатеља Жељка Ражнатовића Аркана.

Са тим злочинима Луку Бојовића је повезао Сретко Калинић, који је пре два дана покушао да побегне из затвора у Београду.

Бојовић је ухапшен у октобру 2007. године због сумње да помаже одбеглим "земунцима" оптуженим за убиство премијера Зорана Ђинђића, међутим, оптужен је само за недозвољено држање оружја у недостатку доказа.

Због недозвољеног држања пиштоља осуђен је на 15 месеци затвора 2009. године после чега је пуштен да се брани са слободе.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво