Хапшење криминалне групе у Војводини

На основу оперативног рада БИА у Војводини ухапшено 11 припадника организоване криминалне групе осумњичене за производњу опојне дроге сканк.

Тужилаштво за организовани криминал саопштило је да је у четири војвођанска места јутрос ухапшено 11 припадника организоване криминалне групе осумњичене за производњу опојне дроге сканк. Хапшење у Војводини још један доказ добре координације рада надлежних државних органа, изјавио министар полиције Ивица Дачић.

На основу података које је прикупила Безбедносно-информативна агенција сагледавајући активности ове криминалне групе у последњих 12 месеци, као и на основу спроведених посебних доказних радњи, откривена су четири објекта у Инђији, Србобрану, Јаску и Врднику, у којима је, коришћењем опреме увезене из Холандије, узгајан генетски модификовани канабис.

Даљом прерадом канабиса произвођен је сканк намењен домаћем тржишту и иностранству, пише у саопштењу Тужилаштва које је потписао тужилац Миљко Радисављевић.

Приликом претреса објеката коришћених за производњу опојне дроге и станова осумњичених, пронађено преко 1.000 биљака канабиса у фази вегетације, произведена опојна дрога, велики број мобилних телефона, картица, више рачунара, готов новац и моторна возила, а код једног припадника организоване криминалне групе и ватрено оружје.

После саслушања осумњичених, Тужилаштво за организовани криминал донеће одлуку о даљем вођењу кривичног поступка, пише у саопштењу.

број коментара 0 Пошаљи коментар