Попис Шарићеве имовине

Вредност станова, кућа, фирми и земљишта Дарка Шарића процењује се на неколико десетина милиона евра. Како РТС сазнаје, Шарићева имовина је под финансијском истрагом од прошле године и све оно за шта не буде могао да докаже легално порекло могло би да му буде одузето.

Паралелно са потрагом за Дарком Шарићем, осумњиченим за организацију шверца кокаина из Јужне Америке у Европу, трага се и за његовом имовином.

Вила на Татарском брду код Новог Сада коју је користио Дарко Шарић издваја се по луксузу. Базен, кошаракашки терен, најлуксузнији намештај, теретана и плазма телевизори у свакој просторији.

Списак некретнина у Београду је дуг и процењује се да је реч о једној вили и седам станова. С друге стране, велики део новца Шарић је улагао у куповину и отварање фирми по Србији.

Како РТС сазнаје, у тим пословима је био опрезан тако да се није појављивао у трансакцијама већ је фирме куповао преко посредника. Претпоставља се да је на тај начин постао власник предузећа која поседују велике површине обрадивог земљишта.

Активан је и у угоститељству - у Београду осим сплава "H2O" има и три ресторана.

Хотели, "оф шор" компаније...

РТС сазнаје да се тренутно проверава да ли Дарко Шарић стоји иза прошлогодишње куповине новосадских хотела "Путник" и "Војводина" који су плаћени око 3,5 милиона евра, али и суботичког "Палића".

Истрага је усмерена и ка неколико "оф шор" компанија јер се верује да иза њих стоје браћа Душко и Дарко Шарић. Сумња се да су многе трансакције ишле управо преко тих фирми.

Подгоричке "Вијести" су објавиле да је Дарко Шарић уложио новац и у државну новинску-издавачку кућу "Побједа".

У тексту се наводи да је он са својим сарадницима купио шест одсто акција те компаније за око 2.000.000 евра, па се претпоставља да је иза тог посла стајао неко веома утицајан у тој држави.

Не рачунајући дискотеке на приморју, медији су објавили да Душко Шарић има и фирму "Мат компани" која је прошле и претпрошле године асфалтирала путеве у општини Пљевља, али и градила за Јавно предузеће "Чистоћа" из Пљеваља и ремонтовала поједина постројења црногорске "Електропривреде".

број коментара 7 пошаљи коментар
(недеља, 31. јан 2010, 10:28)
anonymous [нерегистровани]

poreklo njegove imovine

saric nema nikakav fakultet i nikada nije radio saric je kao mlad pokrao svog komsiju i pobjegao u instranstvo sada koja je zemlja u pitanju nisam siguran,vratio se posle par godina i pokupovao je pola pv biznis razradio 60% omladine je uz njega u pv polovina od to 60% su narkomani naravno njegovi mali dileri, ono ostalo su djeca od njegovih prijatelja prijatelja koja rade za njega a ono 40% omladine sto je ostalo u pv izgubilo je radno mesto, mesto u klubu koji je licno saric kupio izbacio sve pljevljake iz fk rudara i doveo sve druge fudbalere ja kao njegov sugradjanin koji naravno se ne boji njega mogu da stojim za svojim rijecima a sto se tice dokazivanja o svemu iz pv uzalud se trudit ljudi su uplaseni i ubjedjeni i sumljam da ce sarica iko moci da makne, dok su sse vrtili oko sitnih riba sitnih kriminalaca darko je ladno odmarao i uzivao u svim parama koje je dobio od droge njegova imovina je pranje novca koji ima :) toliko od mene!

(субота, 30. јан 2010, 19:19)
anonymous [нерегистровани]

a gde bese Drzava

a gde bese Drzava kad se on tako bogatio....

(четвртак, 28. јан 2010, 22:00)
anonymous [нерегистровани]

...!

Hmmm...pa Legija i ostali su za ovog izgleda samo mali pioniri ...?!!

(четвртак, 28. јан 2010, 21:53)
anonymous [нерегистровани]

haha

Pa darko ima para da kupi crnu goru da nije saradjivao sa vlastima ne bi nista imao

(четвртак, 28. јан 2010, 21:29)
anonymous [нерегистровани]

vlada

hahah, ukoliko ne bude mogao da dokaze, pa naravno da nece moci nista da dokaze, molio bih rts da objavi neku biografiju tog sarica, kao naprimer, koji je fakultet zavrsio, koliko godina radnog staza ima, cime se bavio pre nego sto se jadan u kriminal obreo, vole bih da vidim i tu stranu medalje

(четвртак, 28. јан 2010, 20:42)
anonymous [нерегистровани]

poreklo imovine

pa gde ste bili vi dok se sve ovo kupovalo,poreklo imovine i sta ti ja znam nije ovo preko noci hm ko zna

(четвртак, 28. јан 2010, 19:57)
Jeremija Krstic [нерегистровани]

Vredna braca?

Svaka im cast,Sarici su stvarno vredna familija?!