Лажни исцелитељи у притвору

Троје лажних исцелитеља у једномесечном притвору. Бранко Станчевић, Милош Станчевић и Слободанка Јанковић осумњичени да су варањем грађана оболелих од малигних болести прибавили противправну имовинску корист од око два милиона динара.

Четврти општински суд у Београду одредио је притвор до 30 дана за троје лажних исцелитеља из Београда осумњичених да су варањем грађана оболелих од малигних болести прибавили противправну имовинску корист од око два милиона динара.

Истражни судија, после саслушања, покренуо је истрагу и одредио притвор Бранку Станчевићу (61), Милошу Станчевићу (30) и Слободанки Јанковић (65) због више кривичних дела преваре, изјавио је потпредседник тог суда Зоран Тејић.

Притвор им је одређен због опасности да би боравком на слободи могли да утичу на сведоке, сакрију или фалсификују доказе или да понове кривично дело, прецизирао је Тејић.

За сада се сумњиче за варање шест суграђана, а полиција је раније саопштила да наставља истрагу по том случају.

Ветеринар по занимању Бранко Станчевић и месар Милош Станчевић сумњиче се да су проналазили грађане који болују од малигних болести и представљали се као исцелитељи и произвођачи АТН препарата - за чишћење организма.

Препарате су им продавали у свом стану, доводећи их у заблуду да лече малигне болести. Да би кориснике уверили да су излечени, како би они наставили да користе њихове препарате, које су наплаћивали 50 евра по паковању, Станчевићи су постигли договор са архитектонским техничарем у пензији Слободанком Јанковић, да у стоматолошкој ординацији, иначе власништво њеног супруга, врши прегледе корисника препарата са биорезонантним апаратом и даје дијагнозу да су излечени.

број коментара 0 Пошаљи коментар