"Убица није показивао знаке кајања"

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић потврдио је да је због убиства Тијане Јурић из Бајмока ухапшен Драган Ђурић из Београда настањен у Сурчину. Ђурић је признао да је починио злочин и полицију одвео до места на којем је покопао жртву.

Стефановић је, говорећи на конференцији за новинаре о околностима под којима се злочин догодио, рекао да истрага указује на то да је Драган Ђурић једини починилац. Министар полиције каже да је осумњичени "монструм који није показао нимало кајања због страшног злочина који је починио".

Убица је, како је навео Стефановић, жртву у Бајмоку ударио својим возилом, а након што је почела да тражи помоћ, ухватио ју је за врат, ударао, а потом убацио у аутомобил, одвезао у атар и убио.

У аутомобилу је са ње скинуо одећу, тело одвезао десетак километара од Сомбора где га је закопао. Обдукција ће, према његовим речима, показати да ли је жртва силована.

Ђурић није од раније познавао Тијану нити је било међусобне комуникације.

"Без намере да му олакшавам, не можемо да тврдимо да је ово данима припремао, иако не кажем да није припремао тог дана", рекао је Стефановић.

Иако је осумњичени Тијанино тело покрио "неком земљом коју је имао у гепеку", Стефановић напомиње да та земља не може да се доведе у везу са евентуалним планирањем убиства.

Пошто га је полиција лоцирала у месари у којој ради, осумњичени је најпре негирао убиство.

"Он се налазио у својој месари у Сурчину, потпуно мирно је секао месо и понашао се као да се ништа није догодило. Потпуно одсуство било каквог кајања, потпуно одсуство било каквог људског понашања", нагласио је Стефановић.

Објаснио је да је ипак одлучио да Ђурића приведу, надајући се да се Тијана можда налази у тој кући или да би то полицији могло да помогне да је пронађу.  

Пошто је пао на полиграфском тестирању, Ђурић је признао да је починио злочин.

"Због оваквог монструма жао ми је што је Србија укинула смртну казну. Можда наше друштво није било спремно за прихватање свих тековина ЕУ као што је укидање смртне казне", рекао је Стефановић и додао да ће са министром правде Николом Селаковићем разговарати о томе да се, колико год је могуће, казнена политика у Србији пооштри.

"Као родитељ и човек, очекујем да овако нешто не прође без најтеже казне која у овој земљи може да се изрекне", рекао је Стефановић.

Министар је објаснио да је полиција имала тежак посао, будући да, због непостојања ранијих контаката жртве и убице, није могла да утврди мотив извршења злочина.

"Полиција је показала највећи ниво професионализма и уз буквално непостојеће доказе на почетку истраге успела да пронађе починиоца", рекао је Стафановић.

Убица је, иначе, запослен као месар у Сурчину, висок је близу два метра и тежак више од сто килограма. Полицији је одраније познат због ситних крађа и преступа. 

Тијана Јурић је последњи пут виђена 26. јула у 00.25 недалеко од Спортског центра "Рата" у Бајмоку.

На неасфалтираном делу пута пронађени су предмети који, према изјави мајке, припадају несталој девојчици, а одмах после нестанка, у потрагу су се, поред српске, укључили мађарска полиција, Европол, Интерпол и међународни сајт посвећен несталој деци у Европи.

број коментара 11 Пошаљи коментар
(четвртак, 07. авг 2014, 22:41) - anonymous [нерегистровани]

Na sve ovo, jos jednom

i uvek cemo ponavljati: Cuvajte svoju decu. Pratite ih kud god idu. Okanite se sizofrenicnih izmisljotina, da se mora biti "in" ako se izlazi u pola noci i dolazi ujutro. Sta je sa skolom, studijima i td. Ovo se ne odnosi na Tijanu, nego na sve roditelje u Srbiji. Po Srbiji vrslja otpad sveta.

(четвртак, 07. авг 2014, 22:05) - Воронцов [нерегистровани]

Неочекивани непријатељ

Нормална људска бића ником не мисле зло и зато и не могу замислити какви све монструми могу да се нађу у њиховом окружењу. Замислимо мисли девојчице од 15, година на прагу живота она је могла имати само лепе мисли и није могла ни замислити какав непријатељ може да је убије.

(четвртак, 07. авг 2014, 20:59) - anonymous [нерегистровани]

deca

Roditelji pazite decu.Drzava mora da poostri zakone.Deca izlaze kasno a mnogo monstruma jos seta ulicama.Proslo je vreme kad smo se slobodno setali.

(четвртак, 07. авг 2014, 16:53) - anonymous [нерегистровани]

Milica

@no coment:Tek je počela da živi ,a našao se monstrum da joj oduzme život.

(четвртак, 07. авг 2014, 16:51) - anonymous [нерегистровани]

Savo Vučetić

Da li je moguće da ima ovakvih ljudi. Mora se čestitati policiji na veoma brzom otkrivanju ubice.Ovo je znak , kada se profesionalno obavlja svoj posao onda je rezultat tu.

(четвртак, 07. авг 2014, 16:40) - MB [нерегистровани]

no coment

Jadno Dete ...
Počivaj u miru ...

(четвртак, 07. авг 2014, 16:37) - 911 [нерегистровани]

Prošititi istragu

kao stručno lice predložio bih nadležnim organima da se istraga proširi i to:
- kod koga je bio u Bajmoku,
- skim je to veče bio ( možda je planirano bilo iživljavanje na nekome)
- da li mu je neko pomagao oko zločina,
- nekome je sigurno rekao šta je uradio, jer svaki "drug ima svog druga",a da taj nije prijavio,
- čudno mi je da ju je prvo udario kolima, a zatim udarao i davio i potom ubacio u kola ( ovo je olakšavajuća okolnost na sudu, može da se brani kako se uspaničio itd.) a deluje mi da je imao nameru da nekog povredi odnosno siluje.
Toliko za sad...
-

(четвртак, 07. авг 2014, 13:29) - anonymous [нерегистровани]

Sudjenje

U ovakvim slucajevima kada je tesko krivicno delo u pitanju a pocinilac tog dela je priznao krivicu sudjenje bi trebalo da traje minimalno,
izricanjem presude i zatvor.
Nepotrebno je praviti spektakl od sudjenja 

(четвртак, 07. авг 2014, 13:08) - anonymous [нерегистровани]

strasno

strasno

(четвртак, 07. авг 2014, 13:00) - Bob Marley [нерегистровани]

zakon mase

Izvinite, cemu sluze advokati ako ne da brane optuzenog. Da bi zadovoljili puk trebalo bi samo da klimnu glavom i potvrde krivicu. Inace, puk ce i njih osuditi? Ovo je pravna drzava u kojoj mora da vlada zakon i funkcionisu institucije