Вукчевић: Време за одлуке о случају "жута кућа"

Тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић каже да је истрага о трговини органима на Косову и Метохији, дошла до краја и да сада треба да се одлучи да ли ће оптужница бити подигнута или ће се одустати од ње, поручивши да докази које има Србија говоре о постојању ратних злочина.

"Докази које смо прикупили говоре да је било ратних злочина, али нисмо дошли до извршилаца. Ми смо дефинисали постојање кривичног дела ратних злочина, али нисмо могли да утврдимо да ли је баш дошло до трговине органима", рекао је Вукчевић новинарима у Специјалном суду, преноси Танјуг.

Додаје да су покушали са албанским колегама да остваре сарадњу и приступе локацијама за које су сумњали да су на њима сахрањене жртве, али да нису имали приступ терену.

Вукчевић очекује да ће главни тужилац специјалног тима за истрагу о трговини људским органима током рата на КиМ 1999. година Клинт Вилијамсон, који борави у Београду, у наредним данима објавити резултате истраге о том случају.

Вукчевић каже да је тужилаштво за ратне злочине дошло до податка да је на том простору нестало више од 300 особа неалбанске националности.

На питање новинара да ли зна шта се налази у Вилијамсоновом извештају, Вукчевић је рекао да не зна, не желећи да помене ни једно име о евентуалним осумњиченима до којих је дошло српско тужилаштво.

Вукчевић и Вилијамсон састали су се у Специјалном суду.

број коментара 0 Пошаљи коментар