Извештај Вилијамсона значајан за Србију

Председник Владе Србије Александар Вучић рекао је да ће објављивање извештаја главног тужиоца Специјалног тима за истрагу о трговини људским органима током рата на Космету Клинта Вилијамсона бити од огромног значаја за Србију.

Премијер Вучић је на састанку са Вилијамсоном истакао да ће објављивање извештаја потврдити објективност институција Европске уније и међународне заједнице у истрази почињених злочина током рата на Косову и Метохији 1999. године, али и на просторима бивше Југославије, саопштено је из Владе, преноси Бета.

Вилијамсон, који је допутовао у Београд уочи објављивања извештаја Специјалног тима о налазима истраге о трговини људским органима током рата на Косову и Метохији, захвалио је српским правосудним органима на изузетно доброј и ефикасној сарадњи током истражног поступка.

Српски премијер је захвалио тужиоцу за "истрајност" у расветљавању почињених злочина.

"Ми смо од почетка очекивали поштен и објективан приступ, што је тужилац Вилијамсон својим радом на најбољи начин потврдио и на тај начин оправдао своју репутацију као борац за поштовање права", нагласио је премијер Вучић.

Тужилац је захвалио српским правосудним органима на изузетно доброј и ефикасној сарадњи током истражног поступка, саопштено је из Владе Србије.

Вилијамсон се састао и са тужиоцем за ратне злочине Владимиром Вукчевићем, који је потврдио да је истрага о трговини органима дошла до краја и рекао да је време да се одлучи о даљим корацима у случају "жута кућа".

Амерички тужилац јуче је боравио и на Косову, а према најавама у медијима, крајем месеца, највероватније 28. јула, требало би да у Бриселу обелодани извештај о могућим незаконитим радњама у вези с трговином органима, преноси Танјуг.

Истрага у случају трговине органима, за коју се претпоставља да је починила бивша Ослободилачка војска Косова на најмање две локације у Албанији, у Бурелу и Фуш Круји, почела је 2011. године.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(уторак, 22. јул 2014, 22:05) - SlobaBGD [нерегистровани]

Sudski proces

Vucic ce kao covek koji uziva veliki kredibilitet u svetu insistirati da se sve osobe koje su obuhvacene ovim izvestajem procesuiraju. Konacno ce ovaj slucaj imati sudski epilog.

(уторак, 22. јул 2014, 21:53) - anonymous [нерегистровани]

Njihove izjave ce

ostati samo izjave.

(уторак, 22. јул 2014, 16:43) - anonymous [нерегистровани]

Razvodnjavanje

Slazem se u potpunosti. Mozda covek ima zadatak da to zavrsi na nacin i po nalogu nekih koji bi da zatvore ovo pitanje bez obzira na pravednost.

(уторак, 22. јул 2014, 15:29) - Jovan, [нерегистровани]

Bozja Pravda,

Je spora, ali je dostizna. Neka Bog bude u pomoc svima koji rade na putu pravde za ZLOCIN nad Srbima u KiM. Dugujemo zrtvama i njihovim porodicama, dugujemo drzavi Srbiji, da se odgovorni za ZLOCIN nad Srbima, trgovinom ORGANA rasvetli i odgovorni privedu licu pravde .

(уторак, 22. јул 2014, 14:18) - anonymous [нерегистровани]

Trgovina Organa

Nemojte hvaliti Vilijamsona dok ne objavi izvestaj.Ja nikad nisam imao poverenje u Amerikance i njihovu iskrenost.Jedno rade drugo pripremaju trece planiraju,,,Ako Izvestac bude objektivan i realan onda cu mu cestitati, ovako hvaliti ga je preuranjeno