Законски "лек" за Галенику

У Тужилаштво касно синоћ завршена саслушања осморице осумњичених за малверзације у "Галеници". Александар Вучић рекао је да данас сви у земљи знају да се не исплати красти и да закон мора да се поштује.

Касно синоћ завршена су саслушања свих осумњичених који су јуче приведени у Тужилаштво за организовани криминал због злоупотреба у компанији "Галеника", рекао је тужилац Миљко Радисављевић.

Сви осумњичени су у присуству изабраних бранилаца изнели своје одбране.

Тужилаштво за организовани криминал ће у року од 48 сати донети одлуку о наставку кривичног поступка, рекао је Радисављевић.

У даљем току поступка Тужилаштво ће предложити судији за претходни поступак којим осумњиченим треба да се одреди притвор или нека друга мера за обезбеђење несметаног тока истраге. 

Радна група Управе криминалистичке полиције привела је јуче осам особа осумњичених за злоупотребе у пословању "Галенике", а међу њима је и бивши директор компаније Ненад Огњеновић.

Приведени су и Миодраг Јеремић, сувласник и бивши директор "Уметничке ливнице Јеремић", Драган Павловић, власник каменорезачке радње "Драган Павловић и Горан Орлић", бивши помоћник генералног директора "Галенике".

Међу приведенима су и Жељко Јововић, власник и одговорно лице већег броја фирми у систему "Унихемком" из Новог Сада, Љубица Прица, директорка фирме "Фарманари" из Новог Сада, Милан Владовић, бивши директор "Тргошпед транса" из Сопота и судски вештак Жељко Бирманчевић.

Кривичном пријавом биће обухваћени и Драгољуб Вучићевић, бивши генерални директор "Велефарма" и Радосав Лале Секулић, власник фише фирму систему "Хабитфарм".

Привођења су била на подручју Београда, Новог Сада и Врњачке Бање. Процењује се да је "Галеници" причињена штета од 12 милиона евра.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 19. мај 2013, 23:39) - anonymous [нерегистровани]

Epilog

Pa ne može po prijekom postupku ima neka procedura pa se mora ispostovat.

(недеља, 19. мај 2013, 19:57) - Rista [нерегистровани]

Eh da mi je samo znati...

Što se otvaraju silne afere, a epiloga ne videsmo?