Хапшење због напада у Добросину

Еулекс ухапсио три особе за које се сумња да су припадници терористичке организације која је преузела одговорност за нападе на српску полицију у Добросину.

Припадници Еулекс полиције ухапсили су три особе за које се сумња да су припадници терористичке организације која је преузела одговорност за нападе на српску полицију у Добросину, у близини прелаза Бела Земља.

Два лица су осумњичена да су учествовала у нападу који се догодио 7. октобра 2012, наводи се у саопштењу Еулекса.

Еулекс наводи да је операција окончана, а да саслушање у притвору треба да буде одржано у уторак после подне пред Еулексовим судијом у Окружном суду у Гњилану.

Кривично гоњење случаја врши Еулексов тужилац из Канцеларије Специјалног тужилаштва Косова (КСТК).

Пункт српске полиције у Добросину, на административној линији са Косовом, за мање од пола године био је три пута мета напада, последњи пут 7. октобра, када су непознати нападачи отворили ватру на пункт, а у инциденту није било повређених.

У нападу 17. маја албански терористи су дошли из села Стублине и отворили рафалну ватру на пункт са раздаљине од 100 до 150 метара.

Следећи напад са истог места и на исти начин догодио се 28. јуна када је лакшу повреду задобио полицајац Бранислав Мирковић из Бујановца.

Три дана касније, Еулекс полиција је "за тероризам и учешће у терористичкој групи" осумњичила укупно пет особа, од којих су две одмах притворене, а осталима су одузети пасоши.

Село Добросин, са око 150 домаћинстава и око 740 становника, налази се 16 километара западно од Бујановца, на самој административној линији са Косовом.

У том селу почетком јануара 2000. године формирана је такозвана Ослободилачка војска Прешева, Медвеђе и Бујановца.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 16. окт 2012, 23:38) - Milan [нерегистровани]

Kazna

Za terorizam su potrebne najstrože kazne ukoliko Evropa ne želi da joj se ponove teroristički napadi kao u Madridu, New Yorku ili drugde.

(уторак, 16. окт 2012, 19:47) - anonymous [нерегистровани]

mazanje ociju

bice pusteni u roku od 5 dana jer se samo sudi Srbima i nikom vise ...