Ухапшен "Анонимус" у Србији

Због мењања садржаја на сајтовима државних органа, ухапшена једна особа. Полиција тврди да је реч о једном од припадника "Анонимуса" у Србији.

Припадник хакерске групе "Анонимус Србија" Г.В. ухапшен је због сумње да је учествовао у нападу на неколико сајтова државних органа у току преподнева, изјавио је тужилац за високотехнолошки криминал Бранко Стаменковић.

Г.В. се сумњичи да је извршио кривично дело саботаже, рекао је Стаменковић и додао да су сарадњом Посебног тужилаштва за високотехнолошки криминал и Одељења полиције за ту област идентификовани чланови групе "Анонимус Србија".

"Претресени су станови и просторије на одређеним адресама и ухапшена је једна особа. Током претреса нађени су обимни докази који указују како на одговорност те особе, тако и на постојање кривичног дела", прецизирао је Стаменковић.

Тужилац је навео да се очекује саслушање осумњиченог у полицији и да ће тужилаштво предложити задржавање ухапшеног до спровођења код истражног судије.

"Реч је, на основу досадашњих података и сазнања, о кривичном делу рачунарска саботажа за коју је запрећена казна до пет година затвора", прецизирао је Стаменковић.

"Ово је први случај у Републици Србији, али и шире, да је дошло до директног разоткривања и успешног идентификовања и прикупљања доказа када је у питању неко од 'Анонимус групе', која је најчувенија и најјача хакерска група на планети", напоменуо је тужилац.

Тужилац је указао да су припадници те групе раније нападали и сајтове ЦИА, ФБИ и остале најбрањеније сајтове који се налазе на свим серверима у свету, када су у питању државни органи.

У акцији разоткривања хакерске групе учествовали су, поред Тужилаштва за високотехнолошки криминал, СБПОК и Одељење за високо технолошки криминал МУП-а Србије.

"Анонимуси" су јутрос оборили сајт Министарства правде и оставили поруку којом су позвали на грађански бунт. Претходних дана оборили су странице неких музичких продукција.

број коментара 26 Пошаљи коментар
(субота, 31. мар 2012, 20:34) - anonymous member of the group [нерегистровани]

animous

ANIMOUS grupa koja zeli da dokazze da moze da obori bilo koji softver.......aaa interesuje me u vezi njxovix programa,posto znam previse o njima,a imaju najjacu opremu na svetu za hackovanje...

(понедељак, 19. мар 2012, 08:15) - anonymous [нерегистровани]

???

Jel ti znas ko je fx0?
da znas ne bi tako govorio o njemu.

(петак, 09. мар 2012, 11:15) - anonymous [нерегистровани]

Bravo....

sve one koji rade na stetu drustva u celom Svetu strpati tamo gde im je mesto...U Prdekanu sto bi rekao Soic

(петак, 09. мар 2012, 08:31) - Распућин [нерегистровани]

Анонимус

Мали ништа није лоше рекао,све је то истина!!!!!Сви смо ми анонимуси!!!!!!

(петак, 09. мар 2012, 07:42) - anonymous [нерегистровани]

U kom li se pravcu krece zemlja ova?

Srbija sve vise lici na tamnicu naroda i razuma...

(петак, 09. мар 2012, 07:34) - anonimna citateljka [нерегистровани]

oce centrala da pogresi jednom..

...mozda ste dobili pogresan broj, ali ste dobili onoga koga ste trazili... a sta? nije vam jasno? e pa bice vam jasno...

"Balkanski spijun"

(петак, 09. мар 2012, 07:03) - Парабола [нерегистровани]

глупост

Каква је ово глупост. Па ти анонимси су измишљотина како би могли ови "оправдано" да поставе неки закон или акт као вид ограничења на интернету..

(петак, 09. мар 2012, 06:54) - šagli [нерегистровани]

@nije zvaka za seljaka

Najbolja žvaka je slaninica i beli lukac.

(петак, 09. мар 2012, 04:46) - anonymous [нерегистровани]

e sad...

e da je to pravi haker nikad ga nebi uhvatili ali posto je amater...

(петак, 09. мар 2012, 01:24) - anonymous [нерегистровани]

Svaka čast

Anonimusi su potpuno u pravu.Njohov cilj je borba za pravdu odn. borba protiv korupcije i pljačke.Oni pozivaju na radikalne mere zato što znaju da legalnim sistemskim putem ne može ništa da se učini i potpuno su u pravu.Samo napred anonimusi.