Ухапшен Лука Бојовић

Лука Бојовић, осумњичен за организовање више убистава, ухапшен у Валенсији. Ухапшен и Влада Милисављевић звани Влада Будала, као и још две особе. У току провера идентитета. Акција изведена у сарадњи шпанске и српске криминалистичке полиције.

Шпанска полиција ухапсила је око 17 часова четири особе у Валенсији, а за једну од њих сумњају да је Лука Бојовић, рекао министар полиције Ивица Дачић и додао да је ту информацију добио од колега из Шпаније. У току дана биће познати резултати провере идентитета.

Поред Бојовића, шпанска полиција ухапсила је и Владу Милисављевића, званог Влада будала, Синишу Петрића, званог Зеница и Бојовићевог кума Владимира Мијановића, званог Зуба, изјавио је директор полиције Милорад Вељовић.

"У току дана ћемо разменити отиске папиларних линија, фотографије и друге потребне материјале у циљу потврде идентификације, да ли се ради о овим особама", рекао је Вељовић Танјугу.

Акција је припремана више месеци и у њој је учествовало неколико земаља као и Управа криминалистичке полиције Србије.

Информације о хапшењу Луке Бојовића потврдио је и државни секретар Министарства правде Слободан Хомен. "У случају да се потврди индетитет, односно да је ухапшен Бојовић, Министарство ће по хитном поступку упутити захтев за његово изручење Србији", рекао је Хомен.

Он је објаснио да су и Србија и Шпанија потписнице Конвенције Савета Европе о екстрадицији.

"Очекујемо да неће бити проблема у поступку екстрадиције, али коначну одлуку донеће правосудни органи Шпаније", рекао је Хомен.

Бојовићу се траг губи у лето 2010. године, после хапшења Сретка Калинића у Загребу и Милоша Симовића на српско-хрватској граници.

Полиција је у септембру 2010. године расписала потрагу и потерницу за Луком Бојовићем, осумњиченим за организовање више убистава.

Тужилаштво за организовани криминал у оптужници наводи да је Бојовић стао на чело "земунског клана" после убиства његових вођа Душана Спасојевића и Милета Луковића у марту 2003. године, а своју моћ учврстио је након хапшења Милорада Улемека Легије.

Бојовић се сумњичи за ликвидацију Бранка Јефтовића Јорге 2004. године, као и покушај убиства Андрије Драшковића и Зорана Недовића Шока исте године, када су погинули њихови телохранитељи Дејан Живанчевић и Милутин Јовичић. Бојовић их је кривио за убиство свог пријатеља Жељка Ражнатовића Аркана.

Са тим злочинима Луку Бојовића је повезао Сретко Калинић, који је пре два дана покушао да побегне из затвора у Београду.

Бојовић је ухапшен у октобру 2007. године због сумње да помаже одбеглим "земунцима" оптуженим за убиство премијера Зорана Ђинђића, међутим, оптужен је само за недозвољено држање оружја у недостатку доказа.

Због недозвољеног држања пиштоља осуђен је на 15 месеци затвора 2009. године после чега је пуштен да се брани са слободе.

број коментара 25 пошаљи коментар
(субота, 11. феб 2012, 17:18)
anonymous [нерегистровани]

don

u jednoj Drzavi Kriminalci i Mafija su toliko "Jaki" Koliko je Drzava Slaba...!!!

(петак, 10. феб 2012, 08:58)
anonymous [нерегистровани]

@ispektor

Ako si stvarno inspektor, onda znas kako to ide. Drzim te u fioci dok mi ne zatrebas... Ali ne mogu bas svi to da shvate, pogotovo ne sada pred izbore.

(петак, 10. феб 2012, 08:32)
anonymous [нерегистровани]

@Izbori u Španiji?

Uhapseni su u saradnji sa nasom policijom, da li treba sve detaljno da ti se objasnjava, ili si barer malo ukapirao?

(петак, 10. феб 2012, 08:27)
anonymous [нерегистровани]

inspektor

Odgovor moze biti vrlo prost. Ja znam da sedis u Spaniji, znam adresu ( recimo neko od tvojih te cinkario) ali nista ne preduzimam. Onda, kada mi zatreba, zamolim Spance da odu na tu adresu. Zar nije jednostavno?

(петак, 10. феб 2012, 08:22)
anonymous [нерегистровани]

don

on je najaci, zato za njega nikada ni niste znali....

(петак, 10. феб 2012, 07:48)
Goran [нерегистровани]

cola

a ko je mućko kolu??

(четвртак, 09. феб 2012, 22:55)
Sasa [нерегистровани]

Kakav smo narod

Kakav smo narod. Ako nije uhapsen- sto nije uhapsen , ako je uhapsen - e onda je to zbog izbora. Bas su se Spanci potresli zbog nasih izbora.

(четвртак, 09. феб 2012, 22:30)
anonymous [нерегистровани]

Izbori u Španiji?

Kakve veze ima hapšenje kriminalca Luke u Španiji sa našim izborima? Pišete koješta.

(четвртак, 09. феб 2012, 22:27)
anonymous [нерегистровани]

uhapšen luka bojović

nije mi jasno kako su ga prvi put pustili iz zatvora?Nadam se da će dobiti 100 godina robije jer to i zaslužuje!!!

(четвртак, 09. феб 2012, 21:55)
Mimo [нерегистровани]

Stvarno

Stvarno!!!!!
mislim nemoj da se ljutiti...ali koji je on???