Мартијев извештај се тиче свих

Србија мора да буде опрезна у настојањима да подржи покретање истраге о наводима из извештаја Дика Мартија, каже професор Џејмс Кер Линдзи. Овде је реч о ономе што се догодило деведесетих и томе да одговарају сви који су у томе учествовали, каже Линдзи.

Професор политичких наука са Лондонског универзитета Џејмс Кер-Линдзи сматра да извештај Дика Мартија и истрага отварају могућност за избалансираним мишљењем о ономе што се дешавало деведесетих година на Косову, као и да Србија мора да буде опрезна у настојањима да подржи покретање истраге.

"Истрага о трговини органима на Косову, коју би требало да води Еулекс, превазишла би границе Косова. Еулексови истражитељи морали би да раде у многим земљама и да сарађују са њима", рекао је професор Линдзи у интервјуу за РТС.

"Зато се поставља питање да ли у истрази треба да учествује и Савет безбедности, јер овде није реч само о Србији, Косову или Тачију. Овде је реч о ономе што се догодило деведесетих година и томе да сви који су у томе учествовали одговарају за то", истакао је Линдзи.

Без обзира на досадашња признавања Косова, Лидзи сматра да ће тај процес стати.

"Велике силе које су признале Косово неће мењати став, али већина земаља то није урадила. Зато Косово нема шансе да постане члан Уједињених нација, нити било које друге важне међународне организације, политичке, економске или културне", нагласио је професор Лондонског универзитета.

број коментара 3 пошаљи коментар
(понедељак, 14. феб 2011, 11:48)
anonymous [нерегистровани]

Srbija je...

...uzdrzana!!!!!

(понедељак, 14. феб 2011, 10:58)
serb from Stockholm [нерегистровани]

Pametno

U potpunosti se slazem sa gospodinom u nadi da ce pravda pobediti.

(понедељак, 14. феб 2011, 08:26)
anonymous [нерегистровани]

Velike sile

Velike sile je su priznale Kosovo, ali su sa tim samo napravile sitaciju slozenijom i neresivom. Te sile su prakticno deo Srbije dali mafiji pa sad se kaju, ali ipak nece promeniti milsjenje. Kakav paradoks.