Изградња Балканског скаутског центра

Балкански скаутски центар почиње да се гради у Владичином Хану. Отварање је планирано за 2011. годину, када ће извиђачи из целе југоисточне Европе имати прилику да га посете.

Договор о изградњи скаутског центра постигнут је на састанку представника Извиђачког одреда "Завичај 1093" са надлежнима из општине Владичин Хан, на чијој територији треба да буде подигнут овај центар.

"Општина Владичин Хан се укључује у овај пројкат јер је за нас част да будемо добри домаћини таквом центру који ће радити свих 365 дана у години и кроз који ће годишње пролазити близу 1.000 извиђача из целе југоисточне Европе", казао је председник те општине, Ненад Митровић.

"Плато код сеоске школе у Јовцу је изванредан терен за један скаутски центар. Ми смо направили пројекат будућег места окупљања извиђача, а сада радимо на анимирању свих чинилаца који би морали да буду укључени у овај пројекат", рекао је начелник врањанског Извиђачког одреда "Завичај 1093" Драган Стаменковић.

Старешина тог извиђачког одреда, Јован Коцевски, који је један од идејних твораца Балканског скаутског центра, рекао је да ће за уређење простора и изградњу објеката бити потребно више од 20 милиона динара.

Балкански скаутски центар у селу Јовац требало би да буде отворен 2011. године, када се обележава стота годишњица од постојања извиђача у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се