Цивилно служење у ВБА, ВОА и Инспекторату одбране

Министар одбране Драган Шутановац донео је решење по коме ће регрути на служењу војног рока у цивилној служби моћи да буду упућивани и у Војнобезбедносну агенцију (ВБА) и Војнообавештајну агенцију (ВОА) и Инспекторат одбране.

Регрути ће моћи цивилно да служе војни рок и у кабинету министра одбране, Управи за ванредне ситуације, Војном музеју, Војној академији, Управи за односе с јавношћу, наводи се у решењу, објављеном на сајту Министарства одбране.

У Одељењу за ванредне ситуације Аутономне покрајине Војводине, Нови Сад, Одељењу за ванредне ситуације града Београда и Одељењу за ванредне ситуације града Београда - Барајево, регрути ће, такође, моћи да буду упућени на цивилно служење.

Решењем о одређивању организација и установа које се баве делатносћу од општег интереса и организационих јединица Министарства одбране у које ће се упућивати регути на служење војног рока у цивилној служби предвиђено је за то и низ здравствених и образовних установа широм Србије.

За цивилно служење војног рока одређени су и Новински центар "Одбрана", Уметнички ансамбл Војске Србије "Станислав Бинички",

Војнофилмски центар "Застава филм" и Централни дом Војске Србије.

За то су предвиђени и Фонд за социјално осигурање војних осигураника, Музеј Југословенског ратног ваздухопловства, Војногеографски институт, Технички ремонтни завод у Крагујевцу, Ваздухопловни завод "Мома Станојловић" у Батајница и Војнотехнички институт.

Регрути могу цивилно да служе војни рок и у Народној банци Србије, Министарству за Косово и Метохију, Комесаријату за избеглице, Задужбини манастира Хиландар у Београду, ватерполо клубу "Партизан" и Спортско -рекреативном центру "Ташмајдан".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи