Читај ми!

Заслуге за обнову Краљева

Министар за државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић добио признање заслужног грађанина Краљева због помоћи у обнови Краљева. Највише признање града додељено и Министарству одбране и краљевачком Одељењу за ванредне ситуације МУП-а.

У знак захвалности за вишемесечну помоћ у обнови Краљева, после земљотреса, одборници Скупштине града Краљева доделили су министру за државну управу и локалну самоуправу Милану Марковићу признање заслужног грађанина Краљева.

Захваљујући на признању, министар Марковић, који је био координатор Владе Србије за помоћ Краљеву у санацији последица прошлогодишњег земљотреса, рекао је да је у Краљеву обављен огроман посао залагањем многих људи.

"Ово доживљавам као признање хиљадама волонтера, донатора, војсци, полицији и свима у граду који су радили на санацији", рекао је министар Марковић.

Диплому заслужног грађанима Скупштина града је постхумно доделила и легендарном краљевачком кошаркашу Томиславу Андрићу Џигију.

Дипломе заслужне организације добили су Министарство одбране, Министарство просвете и науке, краљевачко Одељење за ванредне ситуације МУП-а Србије и Аеродром "Београд".

Октобарску награду Краљева добили су песници Душан Стојић, Милош Милишић и Иван Рајовић, покретачи културне манифестације Жички духовни сабор "Преображење".

Почасни грађанин Краљева је од данас др Слободан Лукић, хирург и дугогодишњи председник Ватерполо и Пливачког клуба.

Град Краљево од 1998. године обележева 7. октобар као свој дан. Овај датум је у црквеном календару посвећен Стефану Првовенчаном, његовом сину краљу Владиславу и преподобном Давиду, сину кнеза Вукана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи