Милиони динара за сузбијање амброзије

Београд уложио 12 милиона динара за сузбијање амброзије са јавних површина. Челници града позвали грађане да се укључе у акцију.

Како би сузбили амброзију, биљку опасну по здравље људи пошто њен полен изазива алергију код више од десетине становништва, Град Београд уложио је 12 милиона динара.

Заменик председника Скупштине Београда Зоран Алимпић рекао је да је најбољи начин за сузбијање амброзија да се ишчупа из корена да не би поново порасла.

"Град Београд то ради. Најопаснији су терени поред улица и пруга које Градско зеленило не коси", истакао је Алимпић.

Члан Градског већа Горан Алексић рекао је да је сузбијање амброзије један од проблема које град не може сам да реши.

"Ово је проблем свих нас и сви морамо са укључимо. Хајде да се организујемо да свако почисти своје двориште, око своје зграде и то је једина шанса да сузбијемо биљку која изазива озбиљне проблема", навео је Алексић.

Члан Градског већа Мирослав Чучковић истакао је да Град амброзију "третира као озбиљну непогоду" и позвао је грађане да помогну у њеном сузбијању.

Стручњаци сматрају да су климатске промене разлог за повећање глобалних врста корова и самим тим пораст броја случајева астме и алергија.

Амброзија шаље више полена у ваздух, што код многих људи изазива алергијско стање названо поленском кијавицом.

Пацијенти пате од свраба у очима и грлу, цурења носа и зачепљења синуса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво