Читај ми!

Умро пилот Иља Аризанов

Потпуковник Иља Аризанов преминуо је синоћ од последица срчаног удара. Аризанов, пилот "мига 29", бранио је небо Југославије током бомбардовања 1999. године.

Пилот "мига 29", потпуковник Иља Аризанов преминуо је синоћ у Београду, у 52. години, од последица срчаног удара.

Аризанов је био један од последњих преживелих пилота "мига 29" који је на полуисправном авиону Војске Југославије бранио небо наше земље током бомбардовања 1999. године.

Потпуковник Аризанов је 24. марта 1999. први полетео са нишког аеродрома, а оборен је изнад територије Косова и Метохије у рејону Дренице. Успео је да се катапултира и три дана се кроз кампове ОВК пробијао до аеродрома у Приштини. Убрзо након тога, Аризанов је због нарушеног здравственог стања пензионисан.

Пилоти Миленко Павловић и Зоран Радосављевић погинули су током бомбардовања извршавајући своје задатке, а пилот Слободан Перић погинуо је прошле године у саобраћајној несрећи.

Иља Аризанов носилац је Ордена за храброст. 

Радио-телевизија Србије је о херојском подвигу пилота Иље Аризанова и његових колега снимила документарни филм „Нико није рекао нећу".

Филм "Нико није рекао нећу" можете погледати путем следећих линкова:
Први део
Други део

Број коментара 195

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво