Читај ми!

Саниран највећи део штете

У Краљеву је за мање од годину дана саниран највећи део последица земљотреса на домаћинствима, изјавио Мирко Цветковић. Очекује се да до 1. октобра буде потпуно завршена санација кућа и 27 стамбених зграда, рекао министар Милан Марковић.

У изузетно кратком року, за мање од годину дана, у Краљеву је саниран највећи део последица које је оставио земљотрес на домаћинствима, изјавио је премијер Србије Мирко Цветковић, приликом обиласка радова на изградњи монтажних кућа у том граду.

Приликом посете породици Радисављевић, којој је додељена монтажна кућа, Цветковић је истакао да је већ више од 400 монтажних кућа завршено, а да је још стотинак остало да се уради.

Читава активност на санацији последица земљотреса обављена је транспарентно, без иједне афере и проблема, рекао је Цветковић.

Премијер је навео да је последња три до четири месеца уплаћено више од 850 милиона динара за помоћ Краљеву, а само данас 190 милиона, а да ће према његовим речима, укупна средства највероватније премашити две милијарде динара.

"Ова искуства показују да и у највећој кризи, када нас погоде елементарне непогоде, можемо да будемо солидарни, што подразумева и Владу Србије, и предузећа, и појединце", рекао је премијер.

У Краљеву се санира око 15.000 објеката и очекује се да до 1. октобра буде потпуно завршена санација кућа и исплаћене све накнаде грађанима за помоћ и грађевински материјал и да се санира 27 стамбених зграда, рекао је координатор Владе Србије за помоћ Краљеву министар Милан Марковић.

Министар је подсетио да је око 80.000 грађана било погођено земљотресом, да је било штећено око 7.000 станова и да се тренутно ради на санацији седам стамбених зграда, а до 1. октобра требало би да буду завршени радови на 27 стамбених зграда.

Према његовим речима, очекује се и одобрење кредита од око 18 милиона евра од Европске инвестиционе банке и Европске банке за обнову и развој, којим би се финансирала изградња нове 24 зграде на месту зграда које су предвиђене за рушење.

Обиласку је присуствовао и министар животне средине, рударства и поросторног планирања Оливер Дулић и градоначелник Краљева Љубиша Симовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво