Читај ми!

Камерама против бахатих возача

Од данас, видео-камере ће се у Београду користити за доказивање прекршаја у саобраћају, а возачи ће пријаве добијати на кућну адресу. Снимак прекршаја са видео-надзора ваљан доказ на суду. Казне за физичка лица до 30.000, а за правна и до 800.000 динара.

У Београду је почело коришћење видео-камера за доказивање прекршаја у саобраћају, а возачи ће пријаве добијати на кућну адресу. Према закону, снимак прекршаја са видео-надзора ваљан је доказ на суду.

Власник аутомобила који прекрши правила, добиће на кућну адресу позив са четири фотографије.

Процесуираће се три врсте прекршаја - кретање "жутом траком", пролазак на црвено светло и прекорачење брзине. Према Закону о безбедности у саобраћају снимак прекршаја са видео-надзора је ваљан доказ на суду.

"Првог дана је уочено да је прекорачење брзине у границама толеранције. Пролазак на црвено светло се добро поштује, осим на локацији Влајковићева улица и Трг Николе Пашића, где је уочено око пет саобраћајних прекршаја. Што се тиче 'жуте траке', ту још имамо нестрпљивих возача, поготово на обе стране Бранковог моста, где је детектовано око 500 саобраћајних прекршаја", рекао је Недељко Муњас из Управе саобраћајне полиције.

Када добије пријаву, возач има осам дана да се јави у полицију и каже ко је направио прекршај. У случају да не може да се утврди ко је направио прекршај, казну плаћа власник возила.

Уколико власник возила у року од 15 дана од када му је уручен позив не да изјаву, нити се изјасни ко је направио прекршај, онда се против њега подноси захтев за покретање прекршајног поступка.

Казна износи од 15.000 до 30.000 динара за физичка лица, док је за правна лица од 100.000 до 800.000 динара.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво