Дозвола за повратак млека неких произвођача

Млеко у млекарама "Валета" из Гуче, "Куч компани" и "Младост" из Крагујевца, "Муза" из Деча, "Солвента" из Панчева и "Марић компани" из Шимановаца безбедно је за употребу, потврдила је ванредна ветеринарска инспекција Генералног инспектората Министарства пољопривреде.

Претходно, Покрет за заштиту потрошача Београда саопштио је да млеко из тих млекара бактериолошки није исправно.

Директор Генералног инспектората Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Душан Пајкић каже да је на основу испитивања  утврђено да узорци, у погледу квалитета и микробиолошке исправности, одговарају важећим прописима. 

Контрола је обављена и због заинтересованости грађана о исправности тих производа, а анализа узетих узорака је урађена у акредитованој лабораторији Института за млекарство у Београду, додао је Пајкић.

Навео је да је појачана контрола осталих млекара у Србији, као и контрола услова у малопродајним и велепродајним објектима, да би се проверило да ли се поштује и да ли је затворен "хладан ланац" у промету млека и млечних производа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво