Читај ми!

Преминуо Бане Вукашиновић

Један од најпознатијих водитеља РТС-а Бранислав Бане Вукашиновић преминио је јутрос у Београду.

Легендарни српски новинар и један од најпознатијих ТВ водитеља РТС-а, Бранислав Бане Вукашиновић умро је јутрос у Београду.

Легенда српске телевизије, Бане Вукашиновић каријеру је започео 1956. године у Радио Београду, да би 1969. дошао у Телевизију Београд.

Памти се по интервјуима са најпознатијим политичарима и личностима из јавног и културног живота бивше Југославије и специфичном шарму.

Био је спонтан и лежеран, али и динамичан - дао је печат живом контакт програму, добро знајући све његове тајне. У истој емисији умео је да угости на десетине гостију.

Уређивао је и водио Београдску хронику и Јутарњи програм суботом, али је посебне афинитете имао за теме из области медицине.

У дугогодишњој каријери као изузетан професионалац коме је телевизија била живот, на пут је извео многе генерације новинара и водитеља који су уз Банета научили занат и постали препознатљива и успешна тв лица.

Пре 12 година живот некадашњег главног јунака наше свакодневице, човека који је многима помогао да реше животне драме и сам се претворио у својеврсну драму због болести.

Тада се и повукао са јавне сцене. Време и место сахране Банета Вукашиновића биће накнадно објављени.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво