Београд Јапану

Око хиљаду Београђана окупило се на Тргу републике, у оквиру скупа "Београд Јапану", у црвеним и белим мајицама и формирало јапанску заставу, како би заједничком сликом послали поруку охрабрења јапанском народу.

Нова порука охрабрења народу Јапана послата је из центра Београда у оквиру скупа "Београд Јапану". Грађани у црвеним и белим мајицама, телима су формирали јапанску заставу.

Све окупљене на Тргу Републике везује осећање поштовања и дивљења према јапанској култури, и жеља да пруже подршку земљи која је, како кажу, много учинила за нас. Минутом ћутања грађани су одали пошту настрадалима у земљотресу и цунамију.

Глумац Бранислав Трифуновић је рекао да је на скуп дошао да подржи јапански народ због све помоћи коју нам је пружио протеклих година.

"Мислим да је ово једна велика ствар која брише све границе међу људима", истакао је Трифуновић.

Помоћни тренер фудбалског клуба Нагоја Бошко Ћуровски рекао да је пун емоција и да јапанском народу жели све најбоље.

Свој допринос, грађани су дали и куповином оригами фигура по симболичној цени. Новац ће бити послат најугроженијима у Јапану.

"Не очекујем да сакупимо велику своту новца. Ученици су фасцинирани достојанством и прибраношћу јапанског народа, упркос трагедији која их је задесила и пожелели су да им на неки начин помогну", рекла је професорка јапанског језика у Филолошкој гимназији Маргарета Саморан Саморан.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи