Књига жалости у Амбасади Јапана

Јапанска амбасада отворила Књигу жалости, поводом трагедије која је задесила ту земљу. Србија никада неће заборавити солидарност коју је Јапан исказао у протеклом периоду, записао је у Књизи жалости председник Борис Тадић. У Књигу се уписао и премијер Цветковић. Јапански амбасадор захвалио на подршци.

У Амбасади Јапана отворена је Књига жалости у коју се уписао председник Србије Борис Тадић, изразивши саучешће јапанском народу због трагедије са којом се суочава.

"Ово је тренутак када се свет уједињује у помоћи Јапану као што је Јапан увек помагао другима", уписао је председник Тадић у Kњигу жалости.

Србија никада неће заборавити солидарност коју су грађани Јапана и његова влада исказали у протеклом периоду, написао је Тадић и додао да ће Србија увек бити спремна да буде са Јапаном у тешким тренуцима.

"Читав свет за Јапан", уписао је на крају председник Србије.

Председника Србије у Амбасади Јапана дочекао је амбасадор те земље у Београду Тошио Цунозаки.

Тадић је рекао да је Влада Србије спремна да пошаље помоћ, а спасилачки тим спреман да крене за Јапан, додавши да народ Јапана од српског народа може увек да очекује помоћ.

Амбасадор Цунозаки захвалио је на солидарности коју је Србија показала према Јапану у овом тешком тренутку, рекавши да верује да ће јапански народ превазићи проблеме са којима се суочава.

У Књигу жалости уписао се и председник Владе Мирко Цветковић.

"Србија је у овим тешким тренуцима уз Јапан погођен разорним земљотресом и цунамијем. У своје лично име, као и у име Владе Републике Србије, изражавам дубоко и искрено саучешће породицама пострадалих и читавом пријатељском јапанском народу", уписао је премијер Цветковић у Књигу жалости.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво