Основан Универзитет одбране

Одлуком Владе Србије основан Универзитет одбране у Београду. Указом председника Бориса Тадића, за првог ректора постављен је генерал-мајор Миодраг Јевтић. Циљ и задатак Универзитета обједињење потенцијала у систему одбране и сарадња са другим универзитетима у Србији.

Министарство одбране објавило је да је решењем Владе Србије установљен Универзитет одбране у Београду, на чијем челу је генерал-мајор Миодраг Јевтић.

Универзитет се састоји од Медицинског факултета Војномедицинске академије са једним студијским програмом из области медицине и Војне академијe са два студијска програма на пољу друштвено-хуманистичких и техничко-технолошких наука.

Основни циљ и задатак Универзитета одбране је да се усагласе академски и научно-истраживачки потенцијали у систему одбране и да се на том пољу кроз сарадњу са другим универзитетима у Србији да допринос академској и научно-истраживачкој заједници Републике Србије, пише у саопштењу.

Како се наводи, оснивањем Универзитета одбране стварају се услови за извођење свих студијских програма у сва три степена образовања која подразумевају основне академске студије, интегрисане академске студије, мастер академске студије, специјалистичке академске студије и докторске студије.

На овај начин ће бити извршена значајна рационализација кадра, односно спречиће се одлив кадрова и уштедети значајна материјално-финансијска средства која су до сада трошена на школовање наших људи на другим универзитетима, саопштило је Министарство одбране.

Сви студијски програми су акредитовани и на њима већ увелико студирају кадеткиње и кадети на Војномедицинској академији и Војној академији, додаје се у саопштењу.

Одлуку о оснивању Универзитета одбране Влада Србије донела је на јучерашњој седници.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво