Владика Лаврентије завештао органе

Као први великодостојник СПЦ, владика Лаврентије завештао је у Лозници своје органе за кадаверичне трансплатнације. Завештавање органа ствар слободне воље, љубави и поштовања људског достојанства, каже владика Лаврентије.

У оквиру акције лозничког Здравственог центра "Др Миленко Марин" и Шабачке епархије, владика шабачки Лаврентије је у Лозници, као први великодостојник Српске православне цркве, завештао своје органе за кадаверичне трансплатнације.

После потписивања сагласности о завештавању органа, епископ Лаврентије рекао је Танјугу да је медицина својим напретком омогућила трансплантацију органа и онај ко нема и не може ничим другим да помогне својим ближњим, може бар тиме.

"Немам ни новца, немам ништа да оставим својим ближњима, али драга срца поклањам органе ближњем своме који је у невољи, да нешто пред Богом заслужим у овом погледу", рекао је владика Лаврентије.

Владика је нагласио да је завештавање органа ствар слободне воље, љубави и поштовања људског достојанства и препоручио свима завештање органа.

"То ће омогућити многима да ублаже бол у здравственим невољама, да се путем трансплантације многима продужи живот", рекао је владика Лаврентије.

Обраћајући се учесницима данашњег скупа у Здравственом центру у Лозници, епископ је навео званичан став СПЦ која, како је нагласио, подржава завештавање органа за кадаверичне операције, а према његовим речима на то питање тако гледају и све друге верске конфесије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво