Оглас за добровољно служење војске

Расписан јавни оглас за младиће и девојке који желе добровољно да служе војску са оружјем. У обзир долазе кандидати који ове године навршавају од 19 до 30 година.

Министарство одбране расписало је јавни оглас за пријаву младића и девојака за добровољно служење војног рока са оружјем у Војсци Србије.

Могу се јавити кандидати мушког и женског пола који у 2011. години навршавају од 19 до 30 година, наводи се у огласу објављеном на сајту Министарстава одбране.

Од кандидата се тражи да су држављани Србије, као и да се против њих не води кривични поступак, односно да нису правоснажно осуђивани за кривично дело које се гони по службеној дужности. Заинтересовани, такође, морају бити здравствено способни за војну службу.

Избор потребног броја кандидата вршиће регионални центри Министарства одбране на основу утврђене коначне ранг-листе, након чега кандидати потписују уговор с Министарством одбране, којим се уређују међусобна права и обавезе.

Тај уговор садржи почетак и завршетак добровољног служења војног рока, услове живота и рада у центру за обуку, услове прекида добровољног служења и накнаду трошкова у случају неоправданог прекида служења војног рока са оружјем.

Јавни оглас за пријаву кандидата за добровљно служење војног рока са оружјем у Војсци Србије је стално отворен, а рангирање кандидата ће се вршити у складу са упутним роковима, наводи ресорно министарство.

Од 1. јануара 2011. године Војска Србије је званично професионална, а децембраска класа регрута је последња која служи војни рок по старим законима.

Влада Србије предложила је 30. септембра прошле године одлуку о обустави обавезе служења војног рока, којом је предвиђено да од 1. јануара 2011. у војску буду упућивани само они који то желе.

Посланици Скупштине Србије усвојили су ту одлуку, чиме се, због професионализације Војске Србије, укида обавеза одласка у војску када војни рок заврше регрути који су почели у 2010. години, али је предвиђено добровољно служење.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво