Смирују се водостаји река

Ситуација на рекама се нормализује. Порасти водостаја Дунава и Велике Мораве не угрожавају људе и објекте. Екипе Сектора за ванредне ситуације МУП-а повучене са свих критичних тачака.

Водостаји на рекама у Србији се смирују и за неколико дана ситуација ће бити потпуно нормализована, каже начелник Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Предраг Марић.

Порасти водостаја Дунава и Велике Мораве не могу, у овом тренутку, да угрозе људе и њихове објекте, рекао је Марић.

Начелник Сектора за ванредне ситуације очекује наставак тенденције смиривања водостаја, која траје већ неколико дана, и сматра да више неће бити драматачне ескалације.

Екипе Сектора за ванредне ситуације МУП-а повучене су са свих критичних тачака, осим оних снага које помажу становништву да се отклони настала штета, рекао је Марић.

"Настављају се и активности за изналажење решења за мост у Бродареву", рекао је Марић указујући да је важно наћи решење за ту преосталу критичну тачку.

На местима на којима је поплавни талас прошао, вода се повлачи у корито и спроводе се интензивне активности, које ће потрајати наредних 20 дана, као што су црпљење воде из џепова и сушење објеката од муља и блата, нанетог поплавом која се догодила прошле седмице.

Процена штете од поплава је у надлежности Комисије Владе Србије за накнаду штете од елементарних непогода и када локалне самоуправе направе процену штете, оне ће те податке доставити Комисији која решава питање накнада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво