Нема опасности од поплава

Водостаји Дунава и Велике Мораве изван границе ванредне одбране од поплава. Смирују се и водостаји Саве, Дрине и Лима.

Нема опасности од поплава, јер се ситуација на свим водостајима у Србији смирује, каже начелник Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Србије Предраг Марић.

Марић је рекао да очекује да талас на Сави прође Београд, без штете по објекте и људе.

Мере ванредне одбране од поплава и даље су на снази на токовима река Саве, Лима и Дрине, иако су водостаји ових река у опадању.

"Повишени водостаји Дунава и Велике Мораве су још изван границе ванредне одбране од поплава и у овом тренутку нема опасности", рекао је Марић.

Тамо где је талас прошао вода се повлачи у корито, а спроводе се активности црпљења воде из џепова и сушење објеката од муља и блата, које ће потрајати наредних 20 дана, најавио је Марић.

Све активности ''Србијавода'' усмерене су на помоћ поплављеним насељима у механизацији и опреми, а издат је налог надлежним водопривредним предузећима да, после поплавног таласа, утврде стање одбрамбене линије и да хитно доставе предлоге за отклањање последица таласа.

Процена штете од поплава је у надлежности Комисије Владе Србије за накнаду штете од елементарних непогода. Када локалне самоуправе направе процену штете, оне ће те податке доставити Комисији која решава питање накнада, рекао је Марић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи