Бесплатне сахране за најсиромашније

Пензионери који месечно примају мање од 20.000 динара могу да рачунају на бесплатну сахрану и тиме поштеде своје породице трошкова.

Најстарији Београђани убудуће неће морати да брину како ће бити сахрањени. Преко Фонда солидарности и Удружења "Огањ" они пензионери који имају примања нижа од републичког просека, односно до 20.000 динара, моћи ће да буду бесплатно сахрањени.

"Изузетно много значи из економских, социолошких и из моралних, људских разлога. Много значи када неко од чланова породице зна да је финасијски обезбедио ту сахрану, али и да је организација сахране дата у руке професионалцима и да око тога не мора да брине", сматра пензионерка Мирјана Стевић.

Пошто цена просечне сахране у Србији премашује чак три просечне плате или пет најнижих пензија, у Удружењу крематиста "Огањ" јавила се идеја да се најсиромашнији бесплатно сахрањују.

"Ми смо очекивали да ће то бити људи који су сами. Наравно да има и таквих, али могу вам рећи да су то углавном они који брину да не оставе терет деци и породици, да их поштеде трошкова, проблема и слично", каже Маја Николић из удружења "Огањ".

Могућност да добије бесплатну сахрану имаће 1.000 Београђана са најнижим пензијама. За пријаву је потребна лична карта и последњи чек од пензије. Они који имају већа примања, сахрану коју организује ово удружење, а која кошта око 25 000 динара, могу да отплате на четири рате.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво