"Дискавери" о мосту на Сави

Највећи мост са једним пилоном на свету, мост преко Саве, који се гради у Београду, биће представљен у новој сезони емисије "Градимо веће и боље", која ће бити приказана на "Дискавери каналу" у мају 2011. године.

У потрази амбициозним достигнућима људског рода, Дискавери канал препознао је мост, који се тренутно гради преко реке Саве у Београду, као јединствено грађевинско уметничко дело вредно пажње светске публике.

Почетком децембра, Дискавери канал у Београду ће снимати једну од епизода серије Градимо веће и боље управо о овом мосту.

У епизоди о мосту преко реке Саве, домаћин емисије Дени Форстер, провешће гледаоце кроз процес изградње моста.

Када буде завршен, мост преко Саве биће највећи мост са једним пилоном на свету и, према најавама градитеља, биће отпоран на земљотресе.

Изградња моста веома је захтевна и подразумева подизање једног од најтежих терета, који је неко икада покушао да подигне. За спајање свих делова моста биће изведена највећа операција заваривања у Европи.

Са само једним пилоном висине 200 метара и 365 метара челичног главног распона, мост ће, без ометања речног саобраћаја, повезивати стари Београд са новом индустријском зоном.

Оно што целу грађевину чини јединственом јесте чињеница да никада раније није било покушаја да се једна, тако велика конструкција, тешка 8.600 тона, гради са само једним пилоном.

Епизода серије Градимо веће и боље, у којој ће бити представљен мост на реци Сави, биће приказана на Дискавери каналу у мају 2011. године.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво