Стални мобилни број

Грађани Србије моћи ће да задрже свој број и када мењају оператера, од марта наредне године, најављено из Владе Србије. Пренос броја највероватније неће коштати више од 200 динара и не би требало да траје дуже од четири дана.

Републичка агенција за електронске комуникације требало би да потпише уговор са добављачем опреме за увођење преносивости броја.

Опрема би требало да буде испоручена до половине јануара, док би опција промене оператера уз задржавање броја била могућа корисницима у Србији најкасније до краја марта, док ће сам пренос трајати до четири дана и неће коштати више од 200 динара. 

Министарка за телекомуникације, Јасна Матић изјавила је да поред ове могућности, очекује унапређење квалитета и нивоа мобилне телефоније и виши ниво корисничких услуга.

Преношење бројева у мобилној телефонији, у Србији, планирано је првобитно да се уведе од 1. јануара 2011. Овај рок је померен за крај марта због понављања тендера за испоручиоца централне базе пренетих бројева. Искуства у Европи говоре да десет одсто корисника искористи ову могућност.

Директор Републичке агенције за електронске комуникације Милан Јанковић рекао је да су овиме желели да подстакну конкуренцију и да ће корисник ићи код оног оператера код ког жели да пренесе број, тако да неће постојати могућности да стари оператер утиче на ту одлуку.

На српском тржишту послују три оператера мобилне телефоније који имају око 10 милиона корисника.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво