Помоћ за златне математичаре

Апсолутним победницима на турниру "Математички вишебој" у Москви, ученицима београдске Математичке гимназије, министар Жарко Обрадовић обећао подршку у припремама за наредна међународна такмичења.

Министар просвете Србије Жарко Обрадовић честитао је тиму београдске Математичке гимназије на титули апсолутног победника, освојеној на турниру "Математички вишебој" у Москви и обећао подршку у припремама за наредна међународна такмичења.

"Математичка гимназија је доказ да када се ради на прави начин, када постоји воља и ентузијазам ученика и наставника, онда се и постижу добри резултати", навео је Обрадовић на пријему за учеснике турнира у Министарству просвете и победницима поручио да су перјаница
образовног система Србије.

Обрадовић је најавио и да ће Министарсрво сносити трошкове припрема за прво наредно међународно такмичење, које ће бити организовано у студентским центрима на Авали или Златибору.

Ђаци су на поклон добили и монографију Србија, друмовима, пругама, рекама.

На "Математичком вишебоју" у Москви, у појединачној конкуренцији, такмичари Математичке гимназије освојили су укупно пет златних, четири сребрне и три бронзане медаље. Иако су проглашени апсолутним победницима, тврде да их успех неће уобразити.

Такмичили су се ученици трећег разреда Теодор фон Бург и Раде Шпегар, као и ђаци четвртог разреда Стеван Гајовић и Филип Живановић.

"Нећемо да се уобразимо. Свесни смо да смо бољи од многих, али има и бољих од нас, а то нас тера да даље напредујемо", рекао је Фон Бург.

Сви ђаци се надају да ће им се указати прилика да своја знања примене у Србији и добију шансу за квалитетан живот и успех у својој домовини.

На "Математичком вишебоју", најпрестижнијем и најозбиљнијем такмичењу које традиционално организује Русија, учествовало је 68 екипа (271 учесник) из математичких гимназија Русије, Украјине, Јужне Кореје, Казахстана и Србије.

Организатор такмичења је позната специјализована гимназија "Колмогоров", по чијем узору је и основана Математичка гимназија у Београду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво