Нови потрес у околини Краљева

Земљотрес у околини Краљева, јачине 4,4 степена Рихтерове скале, догодио се у 22.09 часова. Нема повређених. Ново подрхтавање тла узнемирило Краљевчане, који су напустили станове. Из Сеизмолошког завода уверавају да се ради о очекиваном смиривању тла.

Након снажног земљотреса у среду, у коме су две особе изгубиле живот, нови потрес у околини Краљева, јачине 4,4 степена Рихтерове скале, догодио се у 22.09 часова. Tоком ноћи забележена су још два потреса слабијег интензитета.

Епицентар земљотреса, у коме нема повређених, био je 8 километара северозападно од Краљева, код Лађеваца. Потрес се осетио и у Врњачкој Бањи и Чачку.

Раније су из Евро-медитеранског сеизмолошког центра стизале различите информације о јачини потреса, које су се кретале од 3,9 до 4,3 степена.

Како јавља репортер РТС-а Вера Аксентијевић, иако је трајало само неколико секунди, ново подрхтавање тла узнемирило је Краљевчане, који су напустили станове. Међутим, ситуација се делимично нормализовала и грађани су почели да се враћају кућама. У појединим деловима града нема струје.

Директорка Сеизмолошког завода Србије Славица Радовановић потврдила је РТС-у да се ради о смиривању тла након најјачег потреса.

Радовановићева уверава грађане да је земљотрес у оквиру очекиваног и да ће се ситуација постепено смиривати. Истиче да нема потребе за паником и саветује свим грађанима који су изашли из неоштећених станова, да се у њих врате.

Из Сектора за ванредне ситуације наводе да је забележена незнатна штета само на раније оштећеним објектима и да је безбедносна ситуација под контролом.

Градоначелник Краљева Љубиша Симовић позвао је грађане да остану прибрани јер, како каже, нема разлога за панику.

Број коментара 77

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи