На висини задатка

Данијел Бкић из Шапца искуство из војске претворио је у професију. Његова екипа једина је у шабачком крају која је специјализована за висинске радове на алпинистичком ужету.

Иако је завршио Вишу хотелијерску школу, тридесетједногодишњи Данијел Бкић из Шапца није хтео дуго да чека посао, већ је решио је да искуство из војске претвори у професију. Његова екипа једина је у шабачком крају која је специјализована за висинске радове на алпинистичком ужету. Посла имају у целој земљи, али и у Црној Гори.

Бкић све гледа са висине, али само кад је на послу. Његово радно место су покретна клупица, нова зграда и други град. "Сваки дан на послу је авантура, нови изазов", каже Данијел.

У падобранској бригади савладао је војну алпинистику, а затим усавршио неколико заната. Данас без проблема монтира рекламе и чисти стаклене површине на висини од преко 100 метара.

Тринаестоспратницу је, уз помоћ двојице другова, а без скеле, реконструисао за само 20 дана.

"Мој солитер је висок 40 метара, гледати те момке, мене је страх. Знате како је, када хоћемо да их позовемо на кафу, ми отворимо прозор", рекао је један од станара.

Контролни торањ, димњаци, силоси само су неке локације на којима је радио. У овом послу, каже, само човек може да погреши, јер је опрема тестирана и сигурна. Лепота посла је, како каже Данијел, што увек упознаје нове људе.

"Дешава се да се посвађају међусобно, али кад нас виде одмах се помире. Било је и анегдота, рецимо некад им наше уже послужи као жица за веш", каже Данијел.

Са врха зграде Данијел може да се спусти брже од лифта. За посао каже да је комбинација спорта и заната, а да је доручак на крову нешто најлепше.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво