Протест против Параде поноса

Учесници скупа "Породична шетња" затражили од Владе да откаже за сутра заказану Параду поноса, коју су оценили "срамну". Још један скуп против Параде поноса организовао рашчињени монах.

Више хиљада грађана окупило се у "Породичној шетњи" централним улицама Београда, у организацији Српског сабора Двери, на којој су затражили од власти да откаже сутрашњу Параду поноса.

Српски покрет Двери затражио је од Владе да се откаже сутрашња Парада поноса коју су оценили као срамну. Они су позвали Владу да се изјасни да ли је за породицу или за геј параду.

У Србији не постоји системски приступ решавања питања популационе политике, али се зато веома ревносно ради на решавању проблема геј популације, рекао је представник организације Мирослав Паровић.

Учесници шетње носили су транспарент "Бранимо породицу", српске заставе и иконе. Према процени полиције било је их више од 2.500 хиљаде.

Протесту су се придружиле и неке студентске организације.

Рашчињени монах позива на "молитвену шетњу"

И група грађана, предвођена Драганом Давидовићем - бившим монахом Антонијем кога је недавно рашчинила Српска православна црква, прошетали су данас трасом којом ће се сутра кретати "Парада поноса".

У шетњи, која је прошла мирно и без инцидената, било је око 300 грађана, који су носили крстове, иконе и српске заставе и певали молитвене песме.

Они су прошетали Немањином, Улицом кнеза Милоша и Масариковом, до парка "Мањеж" где су одржали "молебан за спас српског народа".

Давидовић је позвао окупљене  да сутра дођу на литургију у Саборну цркву и да након тога поново крену у молитвену шетњу према месту где ће се одржати Парада поноса.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво