СРС против РТС-а

Српска радикална странка поново је оптужила Радио-телевизију Србије да је "сервис режимских партија" и да води "хајку и харангу против слободарских снага".

У саопштењу Српске радикалне странке наводи се да та партија  "најоштрије осуђује хајку и харангу коју против свих слободарских снага у Србији воде режимски медији, пре свих Б92 и Радио Телевизија Србије".

Радикали су највили и да ће бити међу организаторима "великог народног скупа", на којем ће "грађани Србије показати како на миран и достојанствен начин могу да пруже отпор све јачој и израженијој режимској диктатури" и да их у томе неће спречити "медијски линч који спроводе Б92 и Радио Телевизија Србије".

"Српска радикална странка осуђује све оне који учествују у било каквим изгредима на улицама градова у Србији, јер ти људи суштински не доприносе пружању отпора Тадићевом режиму, већ само дају муницију његовим медијима за вођење прљаве кампање", наводи се у саопштењу.

Заменик председника Српске радикалне странке Томислав Николић на страначким конференцијама за новинаре позивао је на блокирање рада РТС-а и неплаћање претплате.

Медијски стручњаци: Критика непримерена 

Професор Факултета политичких наука Раде Вељановски изјавио је да РТС, као Јавни сервис, "треба да води рачуна о свим друштвеним групама, али то не значи да буде на услузи и онима који позивају на рушење".

Оценио је да, иако медији заслужују критике, начин на који то чини СРС није прави, јер је "овде реч о непримереној политиканској критици медија".

Оба новинарска удружења осудила су критике које долазе из Српске радикалне стрнаке.

Председница НУНС-а Надежда Гаће рекла је да није јасно на основу којих критеријума је СРС утврдила да су Б92 и Јавни сервис, режимски медији.

"Аутономно је право јавног сервиса да уређује свој програм. Ако неке странке у томе не пронађу довољно својих ставова, то не значи да Јавни сервис треба да поступа по њиховим упутствима", рекао је Нино Брајовић, председник Удружења новинара Србије.

Казао је и да реакција гледалаца показује да РТС није једнострано извештавао о хапшењу Радована Караџића.

Централна информативна емисија РТС-а и претходних дана била је најгледанија.

Други Дневник синоћ је гледало више од половине свих гледалаца који су у то време пратили телевизијски програм.

Повезане вести

Одговор РТС-а Томиславу Николићу

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво