ЈС: Против насиља на "Паради поноса"

Председник Јединствене Србије Драган Марковић изјавио је да та странка не позива на насиље на "Паради поноса", али да не подржава њено одржавање. Немамо ништа против тих људи лично, али се никада нећемо сложити са одржавењем геј параде, додао Марковић.

Јединствена Србија је против насиља и не позива на насиље за време одржавања "Параде поноса", иако не подржава ту манифестацију, рекао је председник те странке Драган Марковић.

"Имамо право да искажемо свој став као странка. За нас је то парада срама, а не парада поноса. Немамо ништа против тих људи лично, али се никад нећемо сложити са одржавењем геј параде у Србији", рекао је Марковић на конференцији за новинаре у седишту ЈС.

Марковић је истакао да одржавање Параде поноса није услов за улазак Србије у Европску унију и да је уверења о томе добио од више амбасадора страних земаља.

"Предлажем да се геј парада у Србији одржи 10. октобра 2025. године и то у три ујутро кад већина људи спава. То за нас није нормално понашање", истакао је Марковић.

Лидер Јединствене Србије је оценио да припадницима ЛГБТ популације у Србији нису угрожена људска права и да нема потребе да се одржава "Парада поноса".

"Обавештен сам да су позвали и патријарха да присуствује и могу само да кажем да је то чист безобразлук. Не могу да нађем одговарајућу реч да то прокоментаришем", оценио је Марковић.

Према његовим речима, држава не сме унапред да прети хапшењима јер је неко јавно против Параде поноса, јер би онда, како је рекао, требало да ухапси седам милиона људи.

"Ништа не замерам мом коалиционим партнеру председнику Социјалистичке партије Србије Ивици Дачићу, јер он као министар полиције мора да брине о безбедности грађана, али сам сигуран да дели мој став по питању одржавања Параде поноса", навео је председник ЈС.

Упитан о усвајању Декларације о злочинима над Србима на подручју бивше Југославије Марковић је казао да је добио обећање од председнице Скупштине да ће у новембру на седници скупштине бити то питање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво