Резерве крви оптималне у Ваљеву

Добра сарадња Службе за транфузију крви и Црвеног крста подстиче добровољно давање крви у Ваљеву, због чега су резерве крви у том граду оптималне.

Владимир Миливојевић, један је од најактивнијих добровољних давалаца крви у Ваљеву, организовао је бројне акције давања крви, док је сам дао крв невероватнa 154 пута.

"Добра сарадња и организованост Службе за транфузију и Црвеног крста мотивише добровољне даваоце да годишње ваљевској болници обезбеде око 5000 јединица крви, што је сасвим довољно", рекао је Миливојевић.

Милутин Михајловић, начелник Службе транфузије крви у ЗЦ Ваљево, истиче да је потрошња крви смањена применом савремених достигнућа у области трансфузије.

Неадекватнма институционална финансијска подршка у Ваљеву се допуњује из сопствених резерви, волонтерским радом и помоћу локалних спонзора.

У Црвеном крсту очекују да ће ове године и држава са више новца подстаћи добровољно давање крви, што би уз примену искуства ваљевских лекара, трајно решило проблем недовољних резерви крви, које су присутне у здравственим институцијама широм Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи