Међусобне оптужбе два синдиката

Председник Штрајкачког одбора Самосталног синдиката "Нитекса" Зоран Тошић оптужио је представнике Асоцијације слободних и независних синдиката у Нитексу, да су изазвали тучу чланова та два синдиката.

После туче радника "Нитекса" 27. јула у просторијама Асоцијације слободних и независних синдиката, чланови два синдиката настављају да се међусобно оптужују за изазивање тог инцидента.

"Прави виновници инцидента су у АСНС. Наши људи су дошли на конференију за новинаре у том синдикату да чују шта су то потписали са власником фабрике и ту су били изазвани", рекао је председник Штрајкачког одбора Самосталног синдиката "Нитекса" Зоран Тошић.

Радници "Нитекса", чланови Самосталног синдиката, упали су у просторије АСНС-а на конференцији за новинаре, након што су представници АСНС са власником "Нитекса" Ђорђијем Ницовићем потписали споразум о начину за излазак нишке фабрике из кризе.

Том приликом је дошло до физичког обрачуна радника и поломљено је неколико столова и столица.

Регионални одбор Асоцијације слободних и независних синдиката у Нишу поднео је кривичну пријаву против Зорана Тошића и 14 чланова Штрајкачког одбора Самосталног синдиката у "Нитексу", због упада у просторије АСНС и насртаја на представнике тог синдиката.

Председник Штрајкачког одбора Самосталног синдиката у Нитексу Зоран Тошић рекао је да су радници "Нитекса" и данас блокирали улаз у ту фабрику захтевајући исплату четири зараде и регреса.

"Самостални синдикат у Нитексу је прогласио штрајк, и док не потпише споразум о прекиду штрајка, фабрика ће бити блокирана", рекао је Тошић.

Тошић је нагласио да штрајкачи очекују да сутра дође представник власника фабрике Ђорђије Ницовић, како би наставили разговоре о испуњавању захтева штрајкача.

Власник "Нитекса" је компанија "Ирва инвестиције" Ђорђија Ницовића.

"Нитекс" је продат Ницовићевој компанији новембра 2006. године за око 13 милиона евра.

Запослени у Нитексу са краћим прекидима штрајкују од новембра 2008. године. У фабрици је запослено око 730 радника, од којих је према информацијама АСНС-а, око 200 у том синдикату.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи