Тужилаштво испитује Вучинићеве претње

Поводом претњи Синише Вучинића новинару Милошу Васићу и лидеру СДУ Жарку Кораћу, реаговало надлежно тужилаштво. Од редакције "Времена" затражено претеће писмо и "телеграм саучешћа" које им је Вучинић упутио. Васићу и Кораћу Вучинић запретио да ће "завршити као премијер Зоран Ђинђић".

Главни и одговорни уредник недељника "Време" Драгољуб Жарковић изјавио је да је Тужилаштво од редакције тог листа тражило документацију коју поседује, телеграм саучешћа и писмо претње Синише Вучинића упућено новинару тог листа Милошу Васићу.

Жарковић је оценио да су надлежни органи реаговали коректно и да претпоставља да Тужилаштво вероватно разматра могућност да подигне неку кривичу пријаву.

Вучинић је претио новинару "Времена" Васићу и председнику Социјалдемократске уније Жарку Кораћу да ће "завршити као премијер Зоран Ђинђић".

"Не бих неозбиљно схватио ту претњу", рекао је Жарковић и додао да не верује да ће Вучинић урадити тако нешто, али да има "довољно лудог света да би могли да угрозе нечији живот".

Жарковић каже да је ова претња последица "једног хроничног безобразлука самопроглашеног четничког војводе Синише Вучинића".

Вучинић је запретио смрћу Васићу и најпре "Времену" изразио саучешће поводом преране смрти тог новинара, а потом најавио да ће и Васић завршити као Ђинђић.

Вучинић и даље прети

Синиша Вучинић, који се представља као председник Иницијативног одбора Српског четничког покрета Републике Српске, наставио је данас, посредством бањалучког "Гласа Српске", да прети лидеру Кораћу и Васићу.

Вучинић је у писму које данас објављује "Глас српске" навео да захваљујући и њему "Васићев и Кораћев пријатељ, велеиздајник српског народа Зоран Ђинђић више није жив" и да се он тиме поноси.

Васић је, поводом Вучинићеве најаве да ће припремити хиљаде младих четника у Републици Српској, рекао да "он нема тај капацитет да би направио било шта озбиљно, али да је увек имао капацитет за узнемиравање јавности".

Председник СДУ Кораћ сматра да је проблем што Вучинићево деловање у РС може бити схваћено као провокација и да је зато оно озбиљније него у Србији.

"Потрудићу се да својим капацитетом допринесем да и Васић и Кораћ ускоро праве друштво њиховом миљенику Зорану Ђинђићу", наведено је у писму које су потписали Вучинић и технички секретар његове организације Радован Вујачић, пише лист.

"Глас" подсећа да је Вучинић током политичке каријере био ултрадесничар, монархиста, војвода, метафизичар, радикал, левичар.

"Био је члан Дирекције Југословенске левице, на чијем челу је била Мирјана Марковић. У ноћи хапшења Слободана Милошевића у вили Мир на Дедињу 1. априла 2001. године био је последња линија његове одбране", пише поред осталог "Глас".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи