У Гучу само са лиценцом

На Сабору у Гучи само оркестри са лиценцом. У време Сабора забрањена било која друга музика, сем трубачке.

На предстојећем 49. Сабору трубача у Гучи, који почиње за недељу дана, моћи ће да свирају само оркестри који учествују на такмичењима и они који су добили посебну акредитацију.

Како је изјавио председник Саборског одбора и председник општине Лучани Слободан Јоловић, од 5. до 9. августа у Гучи ће бити забрањено емитовање било какве друге музике осим трубачке.

"То је највећа смотра трубачког стваралаштва, а идуће године у Гучи се одржава такмичење за прву трубу света и било би неумесно да се чује нека друга музика, или да се појављују трубачи који нису испунили одређене музичке услове", рекао је Јоловић.

У Саборској одлуци је истакнуто да "власници угоститељских објеката не смеју користити разглас, забрањивати, или условљавати музицирање акредитованих оркестара, нити ангажовати друге забављаче".

Уколико се појави оркестар који није добио лиценцу, инспекције ће вођу тог оркестра казнити са 10.000 динара, а свим члановима ће бити одузети музички инструменти, до окончања Сабора.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво