Још ниже цене аранжмана

Пред крај туристичке сезоне путовања све јефтинија. Највеће попусте дају Египћани и Турци.

У јеку туристичке сезоне, у домаћим агенцијама се велики број аранжмана продаје по специјалним, знатно нижим ценама.

Све је чешћа и ласт минит понуда за велики број хотела у свим медитеранским земљама. Агенти кажу да цене падају јер их сами хотелијери обарају због слабије посећености. Највеће попусте дају Египћани и Турци.

"Хотелијери у Египту и Турској снизили су цене аранжмана,  од 20 до 30 одсто", рекао је  Мирко Баук из агенције "Odeon vorld travel".

Александар Вучковић из Аргуса каже да се авионски аранжман за Египат, Тунис и Турску може наћи и за 250 евра, док су аутобуске варијанте, поготово за Грчку у пакет аранжману, 100 евра.

Велики пад цена аранжмана забележен је почетком јула, у просеку 15 одсто. Тада је хотелијерима на Медитерану већ било сасвим јасно да неће моћи да понове успешност прошлогодишње сезоне и да ће одређени капацитети остати празни ако нешто не предузму. А то нешто је, обарање цена.

У агенцијама кажу да је продаја аранжмана овога лета за десетак одсто мања него прошлог и да би тај проценат био и већи да није специјалних и ласт минит понуда.

И овог лета домаћи туристи се најрадије одмарају у Грчкој. У појединим агенцијама се чак три четвртине продатих аранжмана односе на летовалишта на једном од три топла грчка мора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи