Радници блокирали саобраћај у Нишу

Више стотина радника "Грађевинара" блокирало саобраћај у центру Ниша. Истовремено, радници "Нитекса" наставили штрајк блокадом улаза у фабрику, не дозвољавајући руководству да уђе. Приведене две особе због насилничког понашања.

Радници "Грађевинара" из Ниша блокирали су данас једну од главних саобраћајница у граду, тражећи повезивање радног стажа.

Неколико стотина радника блокирало је Душанову улицу којом је од пре пар дана преусмерен саобраћај у центру града због реновирања централне саобраћајнице улице генерала Милојка Лешјанина.

"Тражимо повезивање радног стажа за период од јануара 2005. године до 16. септрембра 2008. године. За тај период уплаћивани су доприноси али је проблем настао пошто није било координације Пореске управе и Фонда пензијског и инвалидског осигурања (ПИО)", рекао је агенцији Бета председник Штрајкачког одбора Небојша Јовановић.

Јовановић је рекао да ће блокада саобраћајнице, због које је у Нишу настао саобраћајни колапс, бити прекинута када делегације "Грађевинара" и градски већници током дана оду у Београд где би требало да наставе разговоре у Пореској управи и Фонду ПИО.

Радници "Грађевинара" протекле седмице блокирали су седиште Фонда ПИО и учествовали у блокадама градских институција заједно са штрајкачима из "Нитекса".

И радници "Нитекса" у Нишу наставили су јутрос штрајк испред фабрике где њих око 600 није дозволило руководству да уђе у фабрику. Радници, који штрајкују девет месеци, траже исплату дуговања, повезивање стажа, обезбеђивање социјалног програма и покретање производње.

Власник "Нитекса" је компанија "Ирва инвестиције" Ђорђија Ницовића, која је купила и Грађевинар, али је та приватизација овог месеца поништена.

"Нитекс" је продат Ницовићевој компанији новембра 2006. године за око 13 милиона евра, а Грађевинар јуна просле године за 150.000 евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи