Годишњица битке на Делиграду

Данас се обележава 204. годишњица Боја на Делиграду. Поводом овог историјског догађаја венце положили преставници Министарства одбране, Министарства рада и Војске Србије.

У Спомен-цркви на Делиграду код Алексинца организована је централна државна манифестација обележавања 204. годишњице од знаменитог Боја на Делиграду.

Поводом тог историјског догађаја, венце су у спомен-цркви положили представници Министарства одбране и Војске Србије, Министарства рада и социјалне политике и општине Алексинац.

Почаст страдалима одаћли су и представници невладиних организација опредељених за неговање традиција ослободилачких ратова.

Бој на Делиграду, 4. септембра 1806. године, представља једну од најзначајнијих и највећих победа Карађорђевих устаника у Првом српском устанку. То је, истовремено, блистав пример тактички добро осмишљене и остварене војне операције.

Локалитет боја на Делиграду у потпуности је реконструисан између 2004. и 2006. године средствима Министарства рада и социјалне политике и општине Алексинац, а по пројекту стручњака Завода за заштиту споменика културе у Нишу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво