Осакаћене мачке у Панчеву

У панчевачком насељу Стрелиште пронађене две осакаћене мачке. Са тешким повредама мачке су одвезене код ветеринара где им се указује помоћ. Упозоравамо осетљиве особе да су сцене из прилога узнемирујуће.

У тренутку док је један број Панчеваца био шокиран првим случајем сакаћења мачке на Стрелишту, пронађена је и друга повређена мачка такође у овом насељу. Мачке су са тешким повредама одвезене код ветеринара где им се указује помоћ. Упозоравамо осетљиве особе да су сцене из прилога узнемирујуће.

Мачка која је јутрос пронађена у Улици Лазе Костића, власника Глигорија Грујића, оперисана је и налази се у тешком стању. Њој су одсечене предње шапе. Током поподнева пронађена је још једна мачка, такође на Стрелишту али у Улици Руђера Бошковића. Њој су откинути задња нога и реп.

"Мачор који је јутрос пронађен је старији одрасли мужјак, полако се стабилизује јер је претрпео јако велику трауму. Десна нога је откинута до лопатице, а на десној је шапа смрскана. Има и посекотину на левом уху и повреду на репу. Полако му се диже температура и све радимо да му стабилизујемо стање", рекла је за ТВ Панчево ветеринар Гордана Блитва.

Прву мачку јутрос је пронашао њен власник Глигорије Грујић.

"Јутрос око пола шест, нашао сам је на капији, није могла да уђе кроз жицу пошто је хтела је да се ухвати. Када сам је видео, рекао сам јој хајде унутра. Почела је да се дере, болело је. Ја сам је узео и када сам видео...", прича кроз плач Глигорије Грујић.

Друга мачка је дошла поподне у двориште Јасмине Којић.

"Маче је било испод аута, шетало је свуда по трави. Комплетно једну ногу нема и у јако је лошем стању било. Вероватно се десило јутрос јер се видело да рана није свежа", рекла је за ТВ Панчево Јасмина Којић.

"Другој мачки је потпуно откинута задња нога и велика је површина ране самим тим и траума. Надамо се да ћемо је стабилизовати", каже Блитва.

Раније данас када је пронађена прва мачка, Владимир Зец из службе Санитације оценио је да је овакав догађај незапамћен у Панчеву.

Ветеринар Гордана Блитва, изразито потресена овим догађајем каже да иако годинама брине о животињама овакав случај још није видела.

"Ја и даље не могу да се навикнем на овакву окрутност, суровост и небригу. Дешавају се незгоде и људима нарвано, али и животињама. Ми смо ту да помогнемо и једнима и другима, а животињама поготово, јер зависе од нас. Људи кажу да може да се огугла, али мени је увек страшно. Нарочито што знам шта они преживљавају, а и колико су захвални за само мало помоћи и колико то умеју да покажу, додаје Блитва.

Ветеринарка каже да су повреде мачака тешке, али да у овом тренутку не може да процени ко је починилац.

На лице места изашле су и полиција и служба Санитације ЈКП "Хигијена" које ће покушати да утврде ко је повредио ове животиње.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво