Београдизација Београда

У оквиру пројекта за очување културног наслеђа главног града Србије у центру града почела акција "Београдизација Београда". Потписан Протокол о сарадњи града Београда и НИС-а о стратешком деловању у области културе.

У центру Београда почела је културна акција "Београдизација Београда" у оквиру пројекта за очување идентитета и културног наслеђа главног града Србије.

Помоћник градоначелника Београда Живорад Анђелковић и генерални директор НИС-а Кирил Кравченко потписали су у Скупштини града Протокол о сарадњи града Београда и НИС-а о стратешком деловању у области културе. Потписивању уговора присуствовао је и градоначелник Београда Драган Ђилас.

После потписивања Протокола Ђилас је захвалио НИС-у на огромној донацији за пројекат пропагирања правих београдских вредности.

"Много се прича о београдизацији Србије. Стално објашњавамо шта је Београд и да он ништа никоме не узима него да само даје. Онда смо одлучили да искористимо ту реч и да покренемо пројекат који смо назвали 'Београдизација Београда'. То је промоција свих најбољих вредности које Београд има", рекао је Ђилас.

Ђилас је рекао да се акција спроводи на 10 места у Београду уз културне догађаје и уз пројекат кандидатуре Београда за престоницу културе Европе 2020. године коју, како је навео, сигурно заслужује и нада се да ће и добити.

Акција је, према речима градоначелника Београда, дан када би свако у Београду требало да уради неку малу ствар да се осети боље, да помогне својим комшијама, старима на улици, мајкама сa децом, да се обавезно заустави пред пешачким прелазом, да уступи место старијима у аутобусу.

Ђилас је најавио да ће акција бити настављена и следеће године и додао да она треба да пробуди позитивну енергија која ће допринети да Београд изгледа још боље.

"Обновићемо стари Београд на неким местима у граду. Дочекиваћемо туристе на пристаништу са нашим фолклорним уметничким друштвима, акција ће бити и на базенима, пијацама, трговима, свуда", рекао је Ђилас.

Генерални директор НИС-а Кирил Кравченко рекао је да се нада да ће Београд 2020. постати европска престоница културе.

После потписивања споразума Кравченко је рекао да је задовољан учешћем НИС-а у акцији и истакао да је у последњих годину дана успостављена добра сарадња са Градом.

"Сви ми Руси који смо дошли у Србију волимо Србију и Београд. Ако живимо овде, култура је део нашег живота. Веома је важно да, осим рада и економије, имамо културне догађаје", рекао је Кравченко.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво